DANIEL KURTI
UVJERLJIVO SLAVLJE

Je li Rijeka napokon najavila da su crni dani iza nje? Na zatvorenoj ‘generalki‘ za Hajduk stradali Slovenci

U prvome dijelu nije bilo golova, no u nastavku se otvorilo, Celje ‘popilo‘ četiri komada
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 24. rujan 2022. 18:40

RIJEKA - CELJE 4:0 (Vučkić 52‘, 57‘, Karrica 62‘, Obregon 78‘ p.)

RIJEKA: Zlomislić – Smolčić, Krešić, Dujmović – Grgić, Kukoč, Alvarez, Lunetta – Vuk, Ampem - Vučkić. Još su igrali: Simčić, Selahi, Obregon, D. Pavlović, Bušnja, Karrica, Coupland, Burčul, Vlasenko.

Trener: Serse Cosmi.

CELJE: Rožman, Džumbur, Zec, Vuklišević, Špor, Popović, Janjičić, Vrbanec, Matko, Bizjak, Matič.

Još su igrali: Stojinović, Zabukovnik, Justinek, Štars, Mačak, Šitar.

Trener: Roman Plipčuk.

Rijeka - Stadion HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Antonio Melnjak. Pomoćnici: Pajić i Kezele.


U pripremnom ogledu odigranom na praznom rujevičkom stadionu, u susretu koji je bio zatvoren za javnost, nogometaši Rijeke visoko su svladali Celje, drugoplasiranu momčad slovenskog prvenstva, rezultatom 4:0. Podsjetila je Rijeka na svoje bolje dane igrom i zalaganjem, naročito u nastavku susreta, te možebitno najavila kako su dani “mižerije” iza nje.

Pritisnuli su domaćini goste iz Slovenije, koji su kasnili na ovaj dvoboj kojih pola sata. Od prve minute teško su gosti izlazili sa svoje polovice, što se Riječanima skoro isplatilo već u 5. minuti susreta, kada Obregon na asistenciju Grgića loptu šalje preko gola Matjaža Rožmana. Devet minuta kasnije udarac je isprobao i Grgić, učinak je bio isti, baš kao i u 30. minuti nakon udarca glavom Harisa Vučkića sa sedam metara.

image
FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp

Ostavio je Cosmi već na poluvremenu čak šest igrača u svlačionici, a na teren je istrčala još bolja Rijeka, posebice u napadačkom smislu. Već u 52. minuti domaćin je stigao u vodstvo, ubacio je Bušnja s lijeve strane loptu, vratar Rožman uspio ju je odbiti samo na nogu Harisa Vučkića, kojemu nije bilo teško s četiri metra loptu ugurati u gol za 1:0. Četiri minute kasnije silovito je s 25 metara pucao Selahi, slovenski vratar jedva je loptu izvadio ispod grede svoga gola, a već u idućoj akciji Rijeka je povela. Ponovo je Bušnja započeo akciju, lijepo ubacio u kazneni prostor Obregonu, koji glavom nalazi Vučkića. Slovenskom internacionalcu u bijelom dresu preostao je lakši posao, efektno je primirio loptu i iz voleja s pet metara još jednom matirao nemoćnog Rožmana za povećanje vodstva.

U 62. minuti Selahi je u polukontri pronašao Obregona, koji je osvojio dosta prostora, mogao je i pucati, ali odlučio se asistirati natrčalom Karrici, koji s desetak metara pogađa gol Celja za 3:0. Konačno se i Obregon upisao u strijelce i to u 78. minuti s bijele točke, samo par sekundi nakon što je Štravs s leđa “pokosio” Selahija, što je sudac Melnjak opravdano kaznio jedanaestercem.

Riječani će u idućem susretu 11. kola SuperSport HNL-a na svojoj Rujevici dočekati splitski Hajduk.

Linker
23. travanj 2024 02:27