DAMIR SKOMRLJ Cropix
DOSTA JE BILO POSTA

Jedan od najboljih igrača lige bit će veliki adut Rijeke u žestokoj borbi s Dinamom: ‘Konačno mi se otvorilo‘

Nakon što se Marco Pašalić nedavno riješio te stigme golgeterskog posta, sada je to učinio i on
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 17. travanj 2024. 07:32

Toni Fruk svoj je posljednji ligaški pogodak, do utakmice s Istrom 1961 u Puli, postigao još tamo početkom studenog 2023. u zagrebačkom neodlučenom ishodu između Lokomotive i Rijeke (1:1). Za igru ofenzivno orijentiranog kreativca Rijeke, kojem se lopta nerijetko “lijepi” za kopačku, to bi možda i bila velika vijest da u međuvremenu, odnosno, od te utakmice s Lokomotivom, riječki virtuoz nije lagano, baš kao što “teče” slavonski bećarac, podijelio čak osam, odnosno, polovicu od svojih 16 asistencija koliko ih je ostvario ove sezone.

Daleko najbolji Rijekin “konobar” nije samo to, on je, kako je to njegov suigrač Selahi nedavno kazao, najbolji igrač lige, a takvo mišljenje vjerojatno dijeli i dio poslovično podijeljene hrvatske sportske javnosti, koja se to valjda boji ili barem ne želi javno reći da se netko - ne uvrijedi. Da je Fruk, nakon uspješne epizode u Gorici, kojim slučajem svoju karijeru htio nastaviti u zagrebačkom Dinamu ili splitskom Hajduku, hvalospjevi na njegovu igru, asistencije, kreaciju, na strašno nogometno znanje i gospodske manire velike poput ravne, rodne mu Slavonije, “vrištali” bi na sve strane, iskakao bi Fruk, što bi se kazalo, “iz paštete”.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Čvrst derbi

Ovako, u Rijeci, Rijeka i Fruk rade sjajan posao u gotovo potpunoj tišini, “šoto vento”, očito to paše i Rijeci i njemu, no čak niti poslovično oprezan, da ne kažemo (pre)pristojan Toni Fruk, nije mogao sakriti svoj dječački, zarazni osmijeh, nakon što je Pjaca u Puli napravio gotovo sve, a on ovog puta iskoristio,”kao na tacni”, poklon još jednog riječkog virtuoza pretvorivši ga u “golčinu” i salvu emocija iza gola Majkića, tamo gdje je bila smještena većina od više od dvije tisuće duša koje su strastveno nosile Rijeku ka pobjedi.

Odmah nakon utakmice Fruk se složio s konstatacijom kako je i ovaj derbi della Učka bio čvrst, tvrd, no u konačnici je njegova momčad s dva pogotka i ovaj dvoboj riješila u svoju korist, trinaesti od ukupno četrnaest koliko ih je Rijeka odigrala u kalendarskoj 2024. godini.

- Bila je ovo jako zahtjevna utakmica za nas, nogometaši Istre 1961 su pokušali dosta agresivno ući u utakmicu, s dosta prekršaja. Mi smo se držali onog što smo se i dogovorili, a uzeli smo ono po što smo došli - kazao je Fruk.

Idealan trenutak

Složio se s konstatacijom da je njegova momčad preuzela inicijativu nakon vodstva, odnosno, njegovog pogotka.

- Istina, dobro su stajali na terenu, imali su i dosta dobre šanse. Pokušali smo graditi igru uz dosta prekršaja i “sjeckanja” igre, bilo je i logično da će i oni imati svoje šanse. Na vrijeme smo zabili taj prvi gol, a s drugim smo samo potvrdili našu pobjedu.

Nije Fruk naprosto imao niti sreće sve te mjesece, nekoliko njegovih udaraca završilo je što na samom okviru gola, nerijetko su i protivnički vratari “vadili” Frukove udarce poput kestenja iz vruće vatre, no “otvorilo” se onda kada je to možda bilo i najpotrebnije. Nakon što se Marco Pašalić nedavno riješio te stigme golgeterskog posta, sada je to učinio i Fruk. Istina, priliku koju mu je Pjaca servirao naprosto je trebalo realizirati u ovakvoj tvrdoj utakmici. Bio je to ujedno i prvi udarac Rijeke u okvir gola stigavši u idealnom trenutku, dok je Istra, budimo realni, bolje stajala na terenu od riječkog prvoligaša.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Na muci se poznaju junaci, Rijeka je Pulu junački “pregazila” i napravila još jedan korak bliže naslovu po blatnom, skliskom terenu zvanom SuperSport HNL.

- S golovima sam bio dosta u postu u posljednje vrijeme, sad se otvorilo i nadam se da ću sada tako nastaviti i dalje, s golovima - dodao je Fruk.

Osvrnuo se i na idući vitalni ogled kojeg Rijeka igra pred svojim navijačima. Nema dvojbe da će i ovog puta Rujevica biti rasprodana, u goste stiže bivši klub Fruka i trenera Sopića, Gorica.

- Očekujemo tvrdu utakmicu, vjerujem da će se probati postaviti agresivno prema nama, slično kao Istra, no mi ćemo se postaviti kao i u svakoj utakmici do sada, a to znači da bez kalkulacije idemo po sva tri boda i idemo dalje - podvukao je Fruk za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 07:34