Amer Gojak (desno)

 DAMIR KRAJAC Cropix
BIVŠI DINAMOVAC

Jedno od najzvučnijih pojačanja SHNL-a: ‘Bit će danas ‘fajt‘ s Hajdukom, ovo se ne igra, ovo se pobjeđuje‘

‘Fali mi utakmica, no dižem se kroz svaku novu i spreman sam‘, kaže Amer Gojak
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 29. rujan 2024. 08:12

Veznjak Amer Gojak, nekadašnji BiH reprezentativac i član Dinama dugo je bio želja Rijeke, a konačno je na Kvarner stigao u smiraj nedavno završenog prijelaznog roka.

- Mislim da smo spremni i da svi znamo što derbi znači ovom klubu i našim navijačima. S te ćemo strane dati svoj maksimum kako bi tri boda ostala na Rujevici i da razveselimo naše navijače - kazao je u uvodu riječki veznjak koji je u procesu povratka na željenu fizičku razinu.

- Sigurno da dugo nisam igrao, no kao i svaki drugi igrač ja sam profesionalac, trenirao sam dodatno da bih mogao ostati u formi. Fali mi utakmica, no dižem se kroz svaku novu i spreman sam, jedva čekam večerašnji dvoboj. Imam dosta iskustva, ne bježim od odgovornosti, želim je preuzeti i pomoći mojim mladim kolegama svojim iskustvom i što boljim igrama - dodao je Gojak, koji se sjetio i ranijih derbija protiv Hajduka, tada u dresu Dinama.

image

Amer Gojak

DAMIR KRAJAC Cropix

- Uvijek kada smo igrali protiv njih je bilo teško, nije tu bilo odveć lijepe igre. No takve utakmice se ne igraju, one se pobjeđuju. Bit će “fajt”, no mi smo spremni na sve. Vidjet ćemo kako će se razvijati, ali svakako nas čeka teška utakmica s puno trke, borbe i agresivnosti, no mislim da ćemo mi znati na to odgovoriti. Mi dobro igramo na početku sezone, zadovoljni smo s rezultatima i svime - kaže Gojak i dodaje:

- Prvi smo na ljestvici, primili smo samo jedan pogodak, sve to nam daje određeno samopouzdanje i mislim da smo spremni za ovaj derbi.

On bi kao kreator trebao pojačati riječku veznu liniju, ali s druge strane su Rakitić, Pukštas, Krovinović, bit će to velika borba?

- Pa sigurno da hoće, nebitno tko igra, to su takve utakmice. No baš u takvim utakmicama imam dosta iskustva, sigurno ću pokušati pomoći svojim suigračima i nadam se da ćemo na kraju zajedno i slaviti. Rakitić je klasan igrač, o tome ne treba trošiti riječi, svi znamo u kojim je klubovima igrao. Hajduku je donio jednu dodatnu dimenziju, ali, na kraju krajeva, mi moramo gledati sebe. Igramo na našem stadionu, pred našim navijačima i trebamo dati svoj maksimum kako bi tri boda ostala na Rujevici - kazao je Gojak, koji je i više nego zadovoljan odabirom kluba za nastavak svoje karijere.

image

Amer Gojak

DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Prezadovoljan sam, dobro se trenira, dobri su uvjeti, pozitivna je energija u klubu i to mi paše. Nadam se da ću sve više napredovati i vratiti se što prije u svoju pravu formu. Možda u igri s dva napadača? Ma što god da trener odluči, koja god formacija bude, mi ćemo ispoštovati sve što se dogovorimo u svlačionici. Sada, je li to igra s jednim ili dva napadača, manje je bitno, bitno je da mi damo maksimum i razveselimo naše navijače. Imamo kvalitetu za velike stvari, imamo dobru momčad, svi grizu na treninzima, prate nas rezultati i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Ne smijemo se opterećivati, idemo samo iz utakmice u utakmicu i vidjet ćemo što će nam to donijeti. Ne gledam previše na druge, gledam samo na svoju momčad, Rijeku, i to je najvažnije u ovom trenutku, a, ponavljam, želimo ostati tu gdje jesmo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 08:12