DAMIR SKOMRLJ Cropix
NOVI JUNAK RIJEKE

Jednom od najvećih pehista hrvatskog nogometa tribine ponovno skandiraju ime, a vratio se i onaj zarazni osmijeh

Profesionalac od glave do pete, ozbiljan, pristojan, ali je dolaskom u Rijeku u sebi probudio - dijete
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 17. rujan 2023. 07:52

Empoli, Torino, Genova, Anderlecht, Fiorentina i Schalke, ne nužno tim redom, bili su klubovi u koje je Juventus je Marka Pjacu slao na posudbe kako bi nakon prve, a posebice nakon druge ozljede prednjih križnih ligamenata, pokazao kako je materijal za Staru damu i kako se čelnici torinskog giganta nisu zeznuli kada su Dinamu, sada već davne 2016. godine „iskrcali” gotovo 30 milijuna eura.

Taman kada bi se u potpunosti oporavio i pokazao djelić svoje nogometne magije koja je u Dinamu bila na najvišoj razini, nešto bi se Pjaci dogodilo. Ozljeda, odlazak na klupu, pa opet ozljeda, sve je to sigurno ostavilo traga na uzornom zagrebačkom dečku koji nije „galamdžija”, koji svoje kvalitete isključivo pokazuje na terenu - ako mu se vjeruje. Uostalom, koji će to igrač „na ledu” pokazivati svoje kvalitete na maksimumu, a Pjacu je upravo to, uz ozljede, pratilo u gotovo svim klubovima gdje je bio na posudbi.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Već protiv Varaždina, u svojim uvodnim minutama povratka u HNL, naznačio je da će ovoj mladoj Rijeci kao iskusan, a k tome vrhunski igrač, biti velika pomoć i oslonac. Sve te pozitivne slutnje potvrdio je u prvoj utakmici koju je počeo od prve minute. Bez obzira na činjenicu da se još uvijek „traži” u novoj momčadi, i bez obzira da još uvijek nije na svom maksimumu, Pjaca je s dva maestralna, fantastična pogotka Osijeku, kojeg je praktički sam pobijedio, pokazao da još uvijek u njemu ima „vica” za nogometnu igru, a na lice mu se, posebice nakon gola, kojeg je čekao više od dvije godine, vratio i onaj zarazni, dječački osmjeh na lice.

Marko je profesionalac od glave do pete, ozbiljan, pristojan, ali je dolaskom u Rijeku u sebi probudio - dijete, i nakon susreta je ponovio kako niti sekunde nije požalio što je, nakon dugo lutanja i menadžerskog seljenja, njegov izbor bila baš -Rijeka. Djeca najčešće iskazuju emocije bez zadrške, kakve god one bile. Marko ih je pokazao na terenu nakon sjajne igre, a publika na tribinama skandirajući njegovo ime. Rijeka je dobila novog junaka, Marka. Samo neka mu je zdravlja.

Linker
07. prosinac 2023 23:28