TOM DUBRAVEC Cropix
NOVI GOLGETER MODRIH

Josip Drmić je novi igrač Dinama!? Zabio je Hajduku i krenuo se pakirati, transfer dobio novu veliku potvrdu

Švicarski napadač je u 55 nastupa za Rijeku zabio 32 gola, a ove sezone je bio drugi strijelac lige
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2022. 12:58

Josip Drmić je novi igrač Dinama. Ono o čemu se priča već nekoliko tjedana dobilo je i veliku potvrdu. Ugledna platforma koja prati transfere igrača i njihove karijere, Transfermarkt, je već preselila Drmića u Dinamo gdje stiže kao slobodan igrač nakon što mu istekne ugovor s Norwich Cityjem iz kojeg je i stigao u Rijeku na posudbu.

Doduše, pojavio se Drmić pod modrim bojama na poznatoj stranici samo privremeno, nakon nekoliko sati objava je izbrisana, ali dogovor je, kako smo već pisali, već ranije postignut i čeka se samo službena potvrda.

Drmić je u dresu Rijeke igrao zadnjih godinu i pol i u 55 nastupa postigao 32 gola. Posebno je impresivna bila njegova statistika u netom završenoj sezoni u kojoj je u 37 utakmica zabio 25 golova i upisao tri asistencije, a bio je i drugi strijelac HNL-a s 21 zabijenim golom, sedam manje od prvog Marka Livaje. Zadnji gol za Rijeku Drmić je zabio baš Hajduku u Kupu i tako najavio svoj plavi put.

Dinamo je već ranije dogovorio sve uvjete sa švicarskim reprezentativcem koji će biti među najplaćenijim igračima na Maksimiru i jedan od onih oko kojih će se graditi ekipa. Drmića od dolaska u Zagreb dijeli tek službena objava i potpis ugovora koji je, čini se, čista formalnost.

Sjajni 29-godišnji napadač čija je vrijednost oko tri milijuna eura je karijeru započeo u Zürichu, a potom se uputio u Njemačku gdje je nastupao za Nürnberg, Bayer Leverkusen i Borussiju Mönchengladbach da bi 2019. godine prešao u Norwich. U Engleskoj se nije nametnuo, ali zato je dolazak u Rijeku bio pun pogodak. Sada će karijeru nastaviti u modrom dresu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 15:59