DAMIR SKOMRLJ Cropix
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

Junak riječke rapsodije: ‘Hvala treneru i hvala dragom Isusu!‘, Jakirović: ‘Prvi put nemam riječi‘

Vidno je utučen bio trener Istre Mislav Karoglan koji je kao prijelomnu točku istaknuo veliki gaf obrane
Piše: SNObjavljeno: 06. kolovoz 2023. 23:26

Rijeka je sa šest komada u mreži Istre slavila u 3. kolu SuperSport HNL-a. U Derbiju della Učka praktički domaćini su apsolutno dominirali, dok su gosti iz Pule nakon prvoga pogotka potpuno potonuli (veliki kiks Darija Marešića) i nisu se više uspjeli kvalitetno suprotstaviti Jakirovićevim nogometašima.

Jedan je od strijelaca bio Bruno Goda:

- Pravi derbi s naše strane, bolje nismo mogli poželjeti. Hvala publici što su po ovakvom vremenu došli u velikom broju. Ovo je Derby della Učka i drago mi je da su uvidjeli veličinu toga dvoboja.

image

Bruno Goda

Cropix

Marco Pašalić je zabio eurogol koji bi mogao konkurirati za pogodak sezone:

- Najvažnije je da smo nastavili ondje gdje smo stali u prošloj utakmici (6:1 protiv Dukagjinija, op. a.) i bitno da smo ostavili srce na terenu. Hvala treneru Jakiroviću što mi je dao povjerenje, a hvala i dragom Isusu što mi je pomogao!

image

Marco Pašalić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Poslovično staloženi trener Sergej Jakirović nije skidao osmijeh s lica:

- Ovo je možda prvi put da nemam riječi, ovo je blizu savršenstva. Čestitam svima, svi su dali svoj obol. Igrali smo prije četiri dana, a svi su igrali kao da su svježi. Svi smo mi sportaši, svi se oni dokazuju i znaju da je borba svaki dan. Ovo je Rijeka koju ja želim gledati, za razliku od one koja je igrala u Prištini. Mi smo već u četvrtak zamijenili neke u poluvremenu, a i sad smo tražili one svježije i brže. Doduše, i greške Istre usmjerile su vodu na naš mlin. Ne mogu nikoga izdvojiti, ali najviše mi je drago... ajde i radi Ivanovića i Pašalića, ali zapravo najviše radi Selahija koji je prošao težak put ovih mjeseci i vratio se uspješno, što najbolje pokazuje na terenu. Cijeli utorak putujemo, bit će naporno, igramo s ozbiljnom ekipom, imaju svoj sustav i imaju nekoliko pojedinaca koji, usudit ću se reći, mogu komotno igrati u Rijeci. Vidjet ćemo!

image

Mislav Karoglan

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Vidno je utučen bio namlađi trener HNL-a, Mislav Karoglan:

- Prije svega čestitke Rijeci i isprike našim navijačima. Nisam ni slutio u početku, kada smo kontrolirali posjed, da nas jedna greška može toliko slomiti, tu se sve raspalo. Do tada nas je Rijeka teško stiskala, a ta nas je greška mentalno slomila, i to mi je malo čudno. Rekao sam momcima - ako smo pravi, sad ćemo se izvući. Dario (Marešić, op. a.) je došao prije deset dana, jednostavno tu se radi o nedostatku koncentracije u fazi obrane. Imali smo nekoliko dobrih faza, ali nismo zatvorili sve kako treba. Ono što definitivno moramo poraditi, moramo izgledati ozbiljnije bez obzira protiv koga igraš jer je ovo jedna vrlo kvalitetna liga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:47