RONALD GORSIC Cropix
SJAJNA UVERTIRA ZA CHELSEA

Kad Pedri igra kao Dinamov as klanja mu se svijet, a menadžeri viču: ‘Taj vrijedi 200 milijuna eura!‘

Neke indicije govore da bi Dinamov trener mogao za Chelsea prirediti taktiku iznenađenja...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. rujan 2022. 22:17

Momčad Fausta Budicina može biti sretna što nije stradala teže. Gol nakon kornera došao im je kao utjeha. Modri su bili razigrani koliko im je trebalo, da bi potom podignuli nogu s gasa jer za tri dana čeka ih važan posao...

Zagrepčani, isplati se doći na utakmicu Dinama i u većem broju od 5.894 kao ovaj put. U setu dobrih razloga koje je ponudio samo ovaj susret, od ponovno moćnog Mislava Oršića strijelca i dvostrukog asistenta čija je to bila utakmica, majstore Petkovića i Ivanušeca, opet dobrog i autora drugog gola Špikića, specijalan je začin Martin Baturina. Kad Pedri tako igra klanja mu se cijeli svijet, a menadžeri viču: "Taj vrijedi 200 milijun eura".

image
RONALD GORSIC Cropix

Baturina je turbina Dinamovog motora, rođena je "osmica" koja sve vidi i razigrava, iako ga mnogi doživljavaju i kao "desetku". To zadovoljstvo u Zagrebu stoji 100 kuna u prvenstvu na zapadnoj tribini, u Barceloni 150 eura... I najneuštimaniji orkestar s takvim dirigentom bi prosvirao, a Dinamovi igrači dugo igraju zajedno, pa kad je još suparnik slab kao aktualna Rijeka sve je poezija...

image
RONALD GORSIC Cropix

Chelsea će biti potpuno drugačiji susret, međutim Ante Čačić i ekipa odradili su ovog petka sve predradnje koje se mogu u jednom ogledu, napunili se samopouzdanjem, potvrdili rast forme i s velikom zanimanjem čekamo start Lige prvaka. Indicije govore da bi Dinamov trener mogao za Bluese prirediti taktiku iznenađenja u formaciji 3-5-2, što bi bilo nalik sustavu Nenada Bjelice koji je tako igrao 2019. godine, osvojio pet bodova i malo mu je nedostajalo da prođe dalje. No, kako god Dinamo igrao, Chelsea mu dolazi u idealnom trenutku. Drugo je činjenica da su Plavi iz Londona među desetak najjačih ekipa svijeta i viša klasa za sve koji su ispod toga.

Josip Šutalo se vratio, odigrao poluvrijeme i to je veliki dobitak. Čini se da je Čačić već u drugom poluvremenu ispitivao neke stvari za Chelsea, a jasno da je poštedio pojedine igrače. Iako je imao Perića i Dilavera na klupi, na stopera je stavio Ristovskog koji bi to mogao igrati i u utorak. Međutim, konačna je odluka o strategiji i imenima za Chelsea dakako na Čačiću.

Rijeka je s pet prethodnih gostovanja na Maksimiru donijela na Kvarner dvije pobjede i jedan remi, ali to je bila neka druga Rijeka. I ova će vrlo vjerojatno tijekom sezone naći svoju kap veselja i podići se s dna, međutim to je danas momčad u kojoj ima i igrača iz butika "Sve po deset kuna", a tako se ne može parirati Dinamu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:24