DAMIR SKOMRLJ Cropix
BRILJIRAO NA TRAVNJAKU

Kad pruža ovakve igre, Pjaca je jedan od najboljih, a ovaj podatak zvuči pomalo nestvarno

Novopridošli član Rijeke pružio je fantastičnu partiju i podsjetio na najbolje dane
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 16. rujan 2023. 23:33

Posljednju subotnju utakmicu osmog kola Supersport HNL-a između Rijeke i Osijeka obilježio je Marko Pjaca. Novopridošli član Rijeke pružio je fantastičnu partiju i podsjetio na najbolje dane zbog kojih ga je Juventus 2016. godine platio 29 milijuna eura u transferu iz Dinama.

Bilo je tu svega, odličnih prodora, majstorija, okreta i driblinga, a posebno su nevjerojatni bili pogoci kojima je osigurao 2:1 domaću pobjedu Rijeke na Rujevici. U prvoj situaciji Pjaca je odličnim okretom izbacio svojeg čuvara i silovito opalio s 20-ak metara i tako otključao vrata golmana Malenice. Drugi je bio jednako, ako ne i više impresivan. Sjurio se Pjaca po lijevoj strani, kao brzi vlak, i onda brzim kratkim dodirima izbacio svoja dva braniča, Gržana i Duartea, i mirno plasirao loptu u suprotni kut.

Majstorske pogotke Marka Pjace možete pogledati OVDJE.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da su ovi golovi prvi koje je Pjaca zabio nakon 12. veljače 2021. godine, kada je bio strijelac za Torino u susretu protiv Empolija koji je završio rezultatom 2:2. Bila je tu u međuvremenu posudba u Empoliju na kojoj se dogodila i ozljeda, nije se snašao, a većinu sezone proveo je i na klupi. Tako je znači prošla suša koja je trajala preko dvije i pol godine. Iz igre je izašao u 72. minuti, a zamijenio ga je Emmanuel Banda.

Marko Pjaca na ovakvoj razini jedan je od najboljih igrača HNL-a, i jedna od rijetkih kvalitetnih hrvatskih opcija na krilnoj poziciji. Rijeka je bila svjesna rizika u koji se uvukla s njegovim potpisom, ali je isto tako bila i svjesna kvaliteta koji posjeduje nekadašnji hrvatski reprezentativac. Ostaje vidjeti hoće li Pjaca nastaviti u ovakvom tonu, ali neupitna je činjenica da je zdrav i raspoložen Marko Pjaca u interesu ne samo Rijeke, nego i cijelog hrvatskog nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 00:30