Lindon Selahi

 GORAN MEHKEK Cropix
VIŠE NIJE ISTI

Kakav problem ima igrač Rijeke? Nizao je GPS rekorde, sad ne može zadovoljiti osnove nogometa

Neumorni veznjak i razarač protivničkih obrana iz prošle sezone sad nije ni sjena tog igrača
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 20. rujan 2024. 19:20

Nogometaši Rijeke “tricom” su u mreži Opuzence ispratili na put prema dolini Neretve. Nisu niti nominalni domaćini u Rijeku stigli praznih ruku, donijeli su na Rujevicu nekoliko kašeta najpoznatijeg ploda iz svog kraja, mandarina, Rijeka je također prigodno darivala predstavnike Neretvanca koji su se dostojno predstavili na velikoj pozornici riječkog “tepiha”.

Ne samo radi prekrasnog pogotka Krešimira Medića, već i zbog činjenice da su trenutno vodeću momčad SuperSport HNL-a pristojno namučili, držali su se svoje igre i rasporeda čak i kad su imali tri gola zaostatka što ih je na kraju nagradilo tim utješnim pogotkom.

Rijeka, unatoč tome što je mirno i bez šokova prošla u osminu finala, ostavila dojam da je ovaj susret trebala dobiti i s više pogodaka u mreži protivnika, a nedostajalo je u riječkoj momčadi i nekog konkretnijeg plana i ideje igre.

Raspored je dobar

Individualna kvaliteta toliko je bila na strani Rijeke da je u 100 ovakvih utakmica realno očekivati pobjedu u njih 99, no trener Đalović momčad će za Šibenik koji u nedjelju stiže na Rujevicu definitivno morati pripremiti i posložiti drugačije. Drugim riječima, zamjene koje je Đalović napravio u odnosu na standardnu momčad gotovo ničim nisu pokazale da zaslužuju veću minutažu. Jasno, Godi je, primjerice, ovakav dvoboj jako dobro došao da se vrati natjecateljskom nogometu nakon gotovo četiri mjeseca pauze zbog upale pubične kosti, no i na njemu se vidjelo da je još daleko od prave forme i ritma koji ga je krasio cijelu prošlu sezonu kada je bio jedno od ugodnijih iznenađenja, ne samo Rijeke već i cijele lige.

- Prekrasan je opet osjećaj biti na terenu s momčadi, jako sam sretan i nadam se da ću što duže biti zdrav. Kakvo je trenutno stanje? Pa osjećam se dobro, redovno treniram, nema nikakvih bolova i spreman sam za nastavak sezone - kazao je riječki branič odmah nakon utakmice koju je Rijeka riješila u svoju korist.

- Mislim da smo dvoboj protiv Neretvanca shvatili maksimalno ozbiljno, dominirali smo cijelom utakmicom. Bilo je i nekih grešaka, no više je to bio plod brzopletosti u završnici. Sve u svemu, mislim da je to bila jedna dobra naša utakmica i okrećemo se Šibeniku - dodao je Goda koji s veseljem čeka nastavak ligaških ogleda i dvije uzastopne domaće utakmice.

- Mislim da je raspored dobar, uhvatili smo niz pobjeda, no trebamo ići utakmicu po utakmicu. Prvo nas čeka Šibenik gdje vjerujem da ćemo uzeti sva tri boda. Igramo doma pred našom publikom i nema razloga da tako ne bude - dodao je riječki lijevi bek kojeg će trener Đalović, s obzirom na to da nije uopće trenirao na pripremama, polako dozirati i davati mu sve veću minutažu, a slični pristup morat će biti i sa Stipom Pericom koji je u cijeloj prošloj sezoni, u dresu Standarda iz Liegea, skupio svega 168 minuta igre.

Je li stvar u isteku ugovora?

Koji je, pak, problem s Lindonom Selahijem, neumornim veznjakom i razaračem protivničkih obrana iz prošle sezone, vjerojatno zna samo on. Igrač koji je do prošle sezone nizao GPS rekorde kao na traci, danas niti na treningu, kako kuloari pričaju, ne može zadovoljiti neke osnove trke modernog nogometa.

Nedostaje li njemu baš toliko 17 dana priprema, koje je preskočio nakon ozljede zarađene protiv Kopra u prvoj pripremnoj utakmici uoči sezone, ili je problem neke druge vrste usko povezane s istekom ugovora na kraju aktualne sezone, pokazat će vrijeme, no činjenica je da Selahi danas definitivno nije isti igrač, odnosno onaj iz prošle sezone bez kojeg je bilo teško zamisliti startnu postavu Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 19:23