ZELJKO HAJDINJAK Cropix
STOŽER NIJE PROBLEM

‘Kao da je igračima Rijeke svejedno hoće li pobijediti ili izgubiti. On je jedan od rijetkih koji daje žar...‘

Umirovljeni igrač Rijeke s mnogo nemira gleda na aktualnu situaciju momčadi s Rujevice
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 26. listopad 2022. 19:47

Aktualno stanje, kao i predstojeći ogled s Istrom 1961, još jednu super važnu utakmicu za Rijeku, prokomentirao je umirovljeni Rijekin nogometaš Siniša Linić, koji smatra kako su problemi ovosezonske Rijeke uglavnom na travnjaku, a ne u stručnom stožeru.

- Rijeka se kao malo probudila, a onda se opet ugasila, jako malo smo toga vidjeli od Rijeke ove sezone na terenu. Moram se tu dotaknuti i trenera, nisu nam bili dobri naši treneri, “pljuvalo” se po njima, ali bojim se da niti talijanski stručnjak Cosmi nije momčadi donio taj toliko željeni napredak, ništa novo praktički nismo vidjeli. Sigurno nećemo reći da je za sve to kriv trener ili treneri, igrači su naravno ti koji su “zaslužni”, oni igraju na terenu, samo onda ne stoji niti zaključak da naši treneri nisu valjali, očito je problem negdje drugdje. Lako smo promijenili Tadića i Budicina, ali niti s Cosmijem to nije krenulo nešto osjetno bolje - kazao je Linić u uvodu.

image

Matija Frigan

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Ne dvoji da je Rijeka zasluženo izgubila u Koprivnici.

- Ma slažem se, uvijek je teško igrati u Koprivnici, nije to od jučer, ali mene više brinu druge stvari. Ja nisam vidio taj voljni moment od igrača, da se “trgnu”, da se bore za svaku loptu, da ukližu... Ne znam kako to objasniti, sve to nekako usporeno izgleda na terenu, kao da im je svejedno hoće li pobijediti ili izgubiti. Naravno, tu ne generaliziram, nisu svi igrači takvi, ali ovoj Rijeci je svaka utakmica kvalifikacijska, i to ne za Europu, nego za bijeg sa začelja. Bit će ovo jako teška sezona do samog kraja - dodao je Linić.

Liber nikako da stasa

Smatra da kadar kojeg klub ima jednostavno ne može odgovoriti zahtjevima koje Rijeka i svi navijači od njih očekuju. Posebno je prokomentirao i mlade riječke nade kojima se ove sezone dala prilika u bijelom dresu, njihova krivica je u cijeloj ovoj negativnoj priči za klub - najmanja.

- Evo primjera Matije Frigana... To je igrač velikog potencijala, koji postupno mora doći na glavnu pozornicu, on to, doduše, i radi. Da se nitko ne uvrijedi, jedan je od rijetkih igrača koji daje žar ovoj Rijeci, on je napadač koji barem 10 puta ukliže na utakmici, a ja to nisam vidio od nekih veznih igrača Rijeke. Nagradit će ga i gol na kraju, svaka mu čast na trudu i zalaganju. No, bojim se da svi imamo malo prevelika očekivanja od mladih igrača. Daj Bože da mu uspije, od njega se očekuju neki golovi, ali da on bude naša prva karika i naš najbolji napadač on mora stasati i učiti od nekog iskusnijeg. Morat će se Rijeka nekako dignuti, barem bod po bod, pa će valjda krenuti sve na bolje - objasnio je Linić.

Osim napada, vidi problem i u srcu momčadi, veznom redu Rijeke.

- Na papiru imamo dosta tih veznjaka, ali ne možemo reći da su ispunili očekivanja, posebice ovi novi što su došli. Opet i tu stavljamo naše mlade igrače, ali uzmite primjer Adriana Libera koji nikako da stasa. Već prije dvije godine je trebao biti naš vodeći veznjak, ali stalno mu se nešto događa, posebice te ozljede. Primjer Hodže je možda još bolji, odigrao je odličnu polusezonu u Dragovoljcu i stigao kod nas gdje ga se opravdano “gura”. No, ne možemo se mi osloniti samo na njega, mlad je to igrač, baš kao i Frigan, tim momcima trebaju jedan, dva iskusnija igrača oko njih koji će ih gurati naprijed i učiniti ih boljim igračima, ti iskusniji igrači bi trebali preuzeti puno više odgovornosti - kazao je Linić koji je, osim bijelog dresa, u sutonu svoje profesionalne karijere u dva navrata nosio i dres Istre 1961, čiji mentalitet, očekivano, jako dobro poznaje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 20:12