Bakljada Torcide

 DAMIR KRAJAC Cropix
NOVI UDAR PO DŽEPU

Kažnjeni Dinamo, Hajduk, Gorica i Rijeka: Najviše će ponovno platiti vodeća momčad HNL-a

Stigle su disciplinske kazne za prošlo kolo HNL-a, u prvom su planu opet navijači vodećih klubova
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2023. 10:20

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 8. kola - objavljeno je na službenoj stranici Supersport HNL-a.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Dinamo - Slaven Belupo, domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj tribini, u 76. minuti zapalila pet baklji, te od 81. do 82. minute zapalila osamnaest baklji, od kojih je jedna bačena na prostor ispred iste tribine, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.150,00 eura.

HNK Gorica se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Gorica - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida u 62. minuti zapalila jednu baklju, u 76. minuti četiri baklje, u 76. minuti dvadeset osam baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.250,00 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici Gorica - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida u 62. minuti zapalila jednu baklju, u 76. minuti četiri baklje, u 76. minuti dvadeset osam baklji, te su na istočnoj tribini tijekom utakmice oštetili šest sjedalica, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 3.700,00 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici Rijeka - Osijek domaći navijači, smješteni na sjevernoj tribini, u 13. minuti zapalili tri baklje, te u 61. minuti dvije baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 670,00 eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:21