Lindon Selahi

 GORAN MEHKEK Cropix
VAŽAN KOTAČIĆ RIJEKE

‘Kod Jakirovića sam više bio u igri, no mislim da je Sopić našao najbolju poziciju za mene‘

Svjestan je Selahi koliko je utakmica u Puli bitna za njega i njegove suigrače
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 13. travanj 2024. 23:16

Lindon Selahi jedan je od nedvojbeno jako bitnih “kotačića” nogometnog stroja zvanog Rijeka u ovoj godini. Bez njega kao korektora veznog reda ova momčad naprosto nije ista, vidjelo se to dobro u onim dvobojima krajem prvog dijela sezone kad je belgijski veznjak albanskih korijena privremeno preselio na “hlađenje”, odnosno, na tribinu sve dok nije potpisao novi ugovor s Rijekom. Svjestan je Selahi koliko je današnja utakmica u Puli bitna za njega i njegove suigrače.

- Svi znamo da je Istra momčad koja voli igrati nogomet, ali mi smo spremni, treniramo dobro, igramo dobro i imamo puno samopouzdanja. Moramo biti spremni i maksimalno fokusirani u ovome meču u kojem želimo samo tri boda. Ne paničare, vole s loptom krenuti odostraga, no pokušat ćemo ih pritisnuti od prve minute. Znamo što moramo raditi i znamo što nam je cilj - u uvodu je kazao Selahi, odgovorivši potom na pitanje kako je produžetak ugovora bila dobra, ali u njegovom slučaju i jedina moguća odluka.

- Da, bila je to jako dobra odluka. Od prvog dana sam samo razmišljao o tome, na kraju sam u tome uspio i naravno da sam sretan zbog toga. Trener se borio za mene? Istina, zahvalan sam na svemu što je učinio za mene, no najvažniji je teren u cijeloj priči, to je sada prošlost. Imam puno važnijih stvari o kojima trenutno razmišljam.

Primjerice, borba za dvostruku krunu?

- Osvojio sam kup sa Standardom u Belgiji, ali ovo mi je prvi put u karijeri da se borim za trofeje u udarnoj postavi. Osjećaj je sjajan, no vjerujem da će biti još bolji kada se nešto i osvoji. Šampionski gard? Imamo neke igrače koji imaju iskustva, ali idemo utakmicu po utakmicu, svlačionica ne razmišlja ni o čemu drugom i nema nikakve euforije. Ako previše razmišljamo, mogli bi izgubiti, a to nikako nije dobro za nas. Samo smo opušteni, ali i fokusirani - dodao je povremeni albanski reprezentativac.

Odgovara mu aktualna 4-1-4-1 postava na terenu.

- Kod trenera Jakirovića nisam igrao klasičnu “šesticu”, više sam bio u igri, no mislim da je trener Sopić našao najbolju poziciju za mene, volim tu formaciju na terenu. No, sve je to u konačnici rad momčadi, ništa ja tu ne bih mogao sam bez pomoći suigrača. Svi smo zajedno u tome i mislim da smo dobri u tome. Moramo sada ići do kraja, naravno da će i Istra, pa i svaka iduća utakmica, biti iznimno bitna. Kada, nadam se, nešto osvojimo, možemo partijati, veseliti se, do tada moramo biti smireni, maksimalno dobro trenirati i – igrati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:20