U Rijeci se opet nadaju slavljima kakvo je bilo nakon polufinala Kupa s Osijekom

 FRANKO COLORI/CROPIX Cropix
NEMA UZMAKA

Kola su krenula nizbrdo, ali Rijeka ne odustaje: ‘Mi digli ruke od naslova? Ma kakvi! Bit će tu još borbe‘

‘Ako se u zadnja 3-4 kola uđe s malom razlikom, onda možemo razgovarati o tituli‘, kaže Tomić.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. ožujak 2022. 12:25

Prazni hod u dvije posljednje utakmice još kako je kompromitirao poziciju Rijeke u utrci za naslovom. Neočekivani porazi protiv Hrvatskog dragovoljca i Gorice pogurnuli su Riječane na četvrtu poziciju, preskočio ih je Hajduk, a pet bodova zaostaju za vodećima Dinamom i Osijekom. I stoga je ova reprezentativna stanka definitivno dobro došla momčadi s Rujevice, kako bi se "resetirala", udahnula zrak i u posljednjih osam kola opet pokazala lice koje je pokazivala većim dijelom sezone...

- Slažem se, ovaj nam je prekid prvenstva odlično došao, jer su kola počela kliziti nizbrdo. Bili smo u zanosu do gostovanja kod "dragovoljaca", no šokantni poraz sve je promijenio, mentalno nas je poremetio, a i ozlijedili su nam se neki igrači. Ovaj poraz u Gorici definitivno je stigao kao posljedica posrtaja u Kranjčevićevoj – smatra trener Rijeke, Goran Tomić.

Razmišljanja o osvajanju naslova sad više nisu tako optimistična, iako su u igri još 24 boda...

- Opet ću se vratiti na početak: naš je temeljni cilj bio izboriti plasman u Europu i zasad smo na dobrom putu. A konkurent za naslov je ona momčad koja ima najveći kontinuitet dobrih igara i rezultata, momčad koja najmanje griješi i ne prosipa bodove na utakmicama na kojima ih ne smije prosipati. Mi smo podbacili na posljednja dva gostovanja, no još je pred nama dosta utakmica. I bude li mala bodovna razlika kad se uđe u zadnja tri-četiri kola, onda možemo ozbiljno razgovarati o osvajanju naslova, onda će doista sve biti moguće.

image

Goran Tomić

MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Niste, dakle, digli ruke od tog trofeja, niste se samo okrenuli finalu Kupa?

- Ma kakvi! Bit će u prvenstvu još dosta borbe, imamo tri derbija na Rujevici, svašta će se događati u tih osam utakmica. Pokazali smo, ali ne samo mi, nego i ostali klubovi, kako možemo svakoga pobijediti, ali i od svakoga izgubiti. Samo da se što prije kompletiramo, kad smo u najjačem sastavu, onda se nikoga ne plašimo!

Protiv Gorice Tomić nije mogao računati na ozlijeđene Pavičića, Vučkića, Smolčića, Solana, Obregona, a u sljedećem kolu protiv Istre, neće biti Čerina i Ampema, koji su zaradili treći žuti karton.

Srednji branič Čestić u Velikoj Gorici je, kao i u Osijeku, postigao auto-gol, obje je te utakmice Rijeka minimalno izgubila...

- Na žalost, takve se stvari događaju, njemu se dogodilo dvaput ovoga proljeća. I u oba smo navrata bili grubo kažnjeni gubitkom bodova, bili su to autogolovi koji su odlučili pobjednika. Žao mi je zbog njega, mlad je igrač, tek je došao kod nas i sigurno mu ovih dana nije ugodno. Ali, nadam se da to neće ostaviti traga na njemu, mora biti mentalno jak i učiniti sve da mu se takve propusti više ne ponavljaju.

Nakon poraza u Velikoj Gorici, kapetan Josip Drmić neočekivano je oštro prozvao praktički cijeli klub. Kako to komentirate?

image

Darko Velkovski i Jurica Pršir

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Reagirao je previše emotivno, bio je "vruć" odmah nakon utakmice i taj mu je poraz teško pao. Situacija nije tako loša kao što bi se moglo zaključiti nakon tih njegovih izjava. Drmić je emotivan, kapetan je i silno želi uspjeh, kao, uostalom, i svi mi. Ove smo sezone, uostalom, odigrali niz dobrih utakmica, i dalje smo pri vrhu ljestvice, izborili smo plasman u finale Kupa i na prste jedne ruke možemo nabrojati naše lošije igre. Bilo je, dakle, kudikamo više razloga za zadovoljstvo nego za nezadovoljstvo – kaže Tomić.

Riječani neće napuštati Rujevicu u ovoj dvotjednoj stanci, ozlijeđeni će se igrači oporavljati, a Tomić neće moći računati na reprezentativce Bušnju, Vuka, Čerina i Velkovskog. U petak će Rijeka odigrati test-utakmicu sa slovenskim prvoligašem Celje, nakon tog ogleda igrači će imati dva slobodna dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 07:42