VLADO KOS Cropix
MOGLO JE BITI SVEGA

Kordon policije spriječio masovni sukob u Gradskom vrtu! Evo što se događalo u burnoj završnici

Nakon što je šou ukrao glavni sudac utakmice tenzije se nisu smirivale još dugo
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. svibanj 2023. 21:18

Gradski vrt zaslužio je ovakvu dramatičnu utakmicu za kraj, s dva autogola i još jednim promašenim kaznenim udarcem Osijeka za potpuni preokret. Tak promašeni penal ovaj puta nije imao posljedice jer Osijek je i s bodom potvrdio treće mjesto.

Početak utakmice označip je početak spektakl na istoku. Na ogradi je razvijen transparent "Tu mladost moja je sva, u svakom kamenu tvome krije se ljubav bez dna", inače stihovi iz gradske himne, raširile su se zastave, stvorila se dimna zavjesa i krenula je pjesma kojoj su se ubrzo priključili i tradicionalno suzdržani navijači sa zapadne tribine. Dugo vremena u Gradskom vrtu nije bila u toj mjeri sjajna atmosfera. A od tribina zdanja kojeg zauvijek napuštaju oprostilo se nešto više od 11.5 tisuća navijača. Rekordan broj ove sezone.

image
VLADO KOS Cropix

Iznenađenje je bilo izostanak Mije Caktaša, a kojeg nije bilo čak ni u zapisniku. Naknadno smo doznali kako ima problema s ozljedom zbog čega nije ni bio u treningu posljednjih dana. s obzirom da zbog ozljeda nije bilo Žapera i Leovca to je bio novi udarac za Tomasa.

Prve prijetnje bile su gostujuće, prvo je Djouhara izravno iz slobodnog udarca iskosa s dvadesetak metara pokušao iznenaditi Malenicu. Uslijedio je udarac iz kuta nakon kojeg je u pokušaju čišćenja Mierez pogodio Mitrovića od kojeg se lopta odbila iznad vratnice. Rijeka je odmah pokazala kako neće biti tek dekor u oproštaju od Gradskog vrta. Puno bolje su ušli u utakmicu od domaćina koji je bezuspješno tražio svoju igru. a onda je počelo sjevati sa svih strana. Pokušavali su Lovrić i Mierez, a onda je uz pomoć vjetra umalo povela Rijeka. Ampem je ubacio s desnog krila, ali je lopta nošena vjetrom promijenila putanju i prevarila Malenicu, ali srećom po bijelo-plave završila na vratnici. Ta vratnica samo je odgodila vodstvo gostiju. Nakon ubačaja Ampema u gužvi u kaznenom prostoru loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Omerović. Potvrdilo se na još jednom primjeru kako Gradski vrt je mjesto sreće, ali i velikih frustracija,

U solidnom broju u Osijek je stigla i Armada, a odmah nakon pogotka uslijedio je obračun između sjeverne i istočne tribine. kako su fizički odjeljene tako su sukobljeni navijači jedni druge gađali pivskim čašama ili što im se u tom trenutku našlo pod rukom. Kordon policije spriječio je sukob. Osijek je u nastavak krenuo jako, u uvodne dvije-tri minute imali su bijelo-plavi više šansi nego u čitavom poluvremenu. Živjela je Rijeka dugo vremena opasno i morala je u nekom trenutku popustiti. I to nakon drugog autogola na utakmici. Nakon škarica Bukvića lopta se odbija od Mitrovića i vara Labrovića.

image
VLADO KOS Cropix

A onda je show preuzeo sudac Kolarić. Omerović je u jednom trenutku pao na teren, no sudac je dozvolio nastavak igre dok je lopta bila u posjedu Rijeke, a onda u trenutku kada ju je Mierez oduzeo, prevario svoga čuvara, i krenuo jedan na jedan s Labrovićem odlučio zaustaviti igru!? Izazvala je ta odluka bijes tribina, ali i klupe Osijeka. Tomasov pomoćnik Karlo Primorac zbog prosvjeda je i isključen. Tjerali su u tim trenucima s klupe Osijeka momčad prema naprijed, tražili preokret i pobjedu. I umalo i došao do njega. U šestoj minuti sudačke nadoknade Galešić je u kaznenom prostoru srušio Miereza, a Kolarić je nakon dugog pregledavanja snimke, dosudio kazneni udarac. Loptu je uzeo Mierez, otpucao, ali Labrović je još jednom sjajno intervenirao! Bio je to četvrti promašeni kazneni udarac bijelo-plavih ove sezone!?

Po završetku utakmice navijači Osijeka su masovno utrčali na teren, travnjak se od mase gotovo nije ni vidio, neki su sjeli na teren i jednostavno zaplakali. Emocije su u tom trenutku bile najjače. Nažalost dogodile su i neugodne scene. Nekoliko baklji ubačeno je na gostujuću tribinu, ali je policija stala između dvije strane, formirala kordon, i zaustavila eskalaciju sukoba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:58