TOM DUBRAVEC Cropix
STIGLE GA NEDAĆE

Leko nije imao drugog izbora: Našao se u ogromnom problemu, bio je primoran učiniti jedinu logičnu stvar

Trener Hajduka imao je nezahvalan posao - s desetkovanom momčadi suprotstaviti se Rijeci...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. veljača 2023. 18:05

Trojica iz startne postave protiv Istre nisu bili na dispoziciji Leki za susret s Rijekom. Visoka temperatura "pokosila" je Prpića i Kalika, dok je Borevković zbog ozljede ispao iz konkurencije. Shodno bolesti i ozljedama, ostao je Leko nominalno na dva stopera, pa je trećeg morao dobiti u "wing backu" Melnjaku. Zato je Sahiti ponovno otišao na poziciju lijevog beka, mjesto na kojem se uigravao i tijekom zimskih priprema.

image

Emir Sahiti

GORAN SEBELIC Cropix

Mjesto u veznom redu umjesto Kalika ovog je puta dobio 18-ogodišnji Rokas Pukštas koji je u pulskoj utakmici krenuo s klupe, ali je ušao na travnjak posljednjih pola sata. Očekivane promjene nakon uvida u igrače koje je imao na dispoziciji, jer za sustav koji preferira, Leko i nije imao drugog izbora.

Bijeli s 19 u zapisniku

Ne bi to bila vijest da smo se vratili koju godinu unatrag, ali prostora je bilo za još igrača. Hajduk je imao osam zamjena, uključujući i dva vratara Lučića i Subašića, pa je tako Leko na raspolaganju imao tek šest izmjena za svoje tri linije.

image

Ivan Leko, Lukša Jakobušić

ANTE CIZMIC Cropix

S druge strane Rijeka je došla s punim zapisnikom; s 11 zamjena. Istina je da je Leko imao ukupno šest izostanaka, ali jasno je da kadar traži pojačanja, kako u kvaliteti, tako i brojnosti, jer u tih ukupno osam zamjena bila su i dva juniora Capan i Brajković, igrači 2004. i 2005. godište.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:10