VOJKO BASIC Cropix
REAKCIJE TRENERA

Leko: ‘Rijeka nas je malo iznenadila, a Pukštas je fenomenalan!‘; Jakirović: ‘Nismo bili dobri, evo što me ljutilo‘

‘Dva puta je match winner, a ima 18 godina. On je jako bitna karika‘, naglasio je trener Hajduka
Piše: SNObjavljeno: 30. srpanj 2023. 23:23

U posljednjoj utakmici 2. kola HNL-a Hajduk je kao domaćin svladao Rijeku sa 1-0 (0-0). Po završetku utakmice pred kamere MaxSporta izašli su treneri Ivan Leko i Sergej Jakirović. Dakako, Leko je odisao zadovoljstvom. Nije ni čudno, Iza Hajduka su dvije pobjede u derbijima protiv Dinama i Rijeke.

- Bitna pobjeda u dvije najteže utakmice. Bili smo puno bolji. Dominirali smo, Rijeku smo ostavili bez prave šanse. Momci zaslužuju sve čestitke. Lijepo je zbog nas, svih ljudi, rekao je Leko na startu.

- Istina je da nas je Rijeka u početku iznenadila, opredijelili su se za pet u obrani i kontre. Ali kasnije smo se prilagodili i izdominirali. Nismo očekivali takvu njihovu adaptaciju, mislili smo da će igrati svoje. Falilo nam je automatizma, ali treba nam vremena da se utreniramo i budemo bolji. Dobro je da nas hoće rezultat. Čeka nas ozbiljan osmi mjesec. Moramo nastaviti ovako raditi, dodao je Hajdukov trener u jednom dahu.

Osvrnuo se i na junaka ‘Bijelih‘.

- Pukštas? Momak je fenomenalan, box to box igrač. Imali smo mi nekad davno takvog, gospodina Gudelja. Evo dva puta je match winner, a ima 18 godina. On je jako bitna karika. Ovo zaslužuje i jako mi je drago za njega.

Onda je pred kamere stigao i Rijekin trener.

- Moramo čestitati Hajduku na pobjedu. Izuzev stative nismo bili dobri. Kao da smo se skrivali, to me ljutilo. Nešto smo pokušavali, promijenili sustav, ali sve je to bilo nekako jalovo.

Jel Rijeci nedostajalo svježine nakon izazova u Konferencijskoj ligi?

- Vidi se po koraku da to nije bio svjež korak iako svi igrači tvrde drugačije.Imali smo ideju da se branimo, ali to nije bio problem. Problem je bio u napadu. Imali smo nekoliko obećavajućih kontri i polukontri, ali nešto je nedostajalo.

Konferencijska liga, imate prednost 1:0?

- Moramo biti maksimalno koncentrirani i ozbiljni i dovršiti posao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:59