TOM DUBRAVEC Cropix
Veliki optimist

Pokrenuo je pad Hajduka, a sad prijeti i lideru prvenstva: ‘Želimo se osvetiti, vrijeme je da stane ta serija‘

‘Ako trebam birati između Dinama i Rijeke, logično je da biram - Dinamo!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. travanj 2024. 06:00

Robert Mudražija, 26-godišnji veznjak Lokosa, igrač je koji je pokrenuo pad Hajduka. Na Poljudu je zabio dva pogotka u pobjedi momčadi Silvija Čabraje (2:1), a nakon tog poraza Majstor s mora je potonuo u krizu. Hoće li Mudražija u nedjelju biti i “krvnik” Rijeke, hoće li možda biti pokrenuti i pad Nevere s Kvarnera?

- Što očekivati od naše utakmice s Rijekom? Pobjedu, što drugo!

Bogme, Mudražija je veliki optimist. Otkud mu izlazi takav optimizam? Naročito što znamo da je Rijeka posljednji pogodak iz igre primila još krajem siječnja protiv Hajduka i koja je u neviđenoj seriji pobjeda?

- Jedino ispravno je biti optimist. Naravno, ova statistika Rijeke je stvarno fascinantna. Svaka im čast na tome, rijetko se tako nešto viđa. No, vrijeme je da u Kranjči prestane ta Rijekina serija, mi ćemo se potruditi da im priuštimo poraz i da im konačno netko raspara mrežu!

Možete li to opet biti vi kao Hajduku u Splitu?

- Ta utakmica protiv Hajduka bila mi je najbolja u karijeri. Ali, uvijek može bolje. Nadam se da ću protiv Rijeke ovoga puta igrati najbolju utakmicu u karijeri, daj Bože. Mi smo skroz “napaljeni”, želimo pobijediti Rijeku. Zadnju utakmicu s njima u Kupu smo izgubili na način koji nam se nije dopao, uskraćeni smo u utrci za trofejom. Imamo želju, dobro, možda to malo pregrubo zvuči, ali imamo želju za osvetom. Rijeka je jedina momčad koju nismo pobijedili, sad želimo trijumf.

image
RANKO SUVAR Cropix

Onaj način koji vam se nije dopao jest trenutak kad ste u Kupu primili pogodak dok je Art Smakaj ležao nakon što je pogođen loptom u glavu?

- Da, na to sam mislio, nije bilo fer. Nakon što je ta utakmica završila, u našoj svlačionici vladao je muk, ali na kraju smo svi kazali: “Doći će oni opet u Kranjču za par tjedana”. Naravno da nam je taj pogodak ostao u sjećanju, žao nam je bilo svima što smo na takav način ispali iz Kupa. Mogli smo sad mi igrati veliko finale u borbi za Sunce.

Nek’ se sami obračunaju

Nakon utakmice s Rijekom gostujete u Opus Areni, čeka vas Osijek, s njima vodite grčevitu borbu za četvrto mjesto i Europu. Canjuga, Krivak, Mersinaj, Smakaj i Marić imaju dva žuta kartona, mogli bi otpasti za taj možda krucijalni sraz u gradu na Dravi? Trebat ćete biti oprezni protiv Riječana?

- Ma, u ovih zadnjih pet utakmica do kraja prvenstva u svakoj treba ići po trijumf. Svaki bod je važan, kako nama, Osijeku, Dinamu i Rijeci. Mislim da je za nas pravo vrijeme da ulovimo sva tri boda protiv Rijeke. Kad bismo pobijedili Rijeku, a ja se nadam da hoćemo, onda bismo dobili još više samopouzdanja za utakmicu u Opus Areni, za tu najvažniju utakmicu za nas. No, Rijeka je isto tako važna utakmica kao i ona u Osijeku.

Mudražija je počeo u Dinamu, dinamovac je, to je jasno. U nedjelju Lokomotiva može jako pomoći maksimirskom klubu.

- Mislim samo na Lokomotivu. Gledam prvo svoju momčad. To je jedino ispravno. I jedina je prava istina. Mi smo pobjedom nad Hajdukom u Splitu već pomogli i Dinamu i Rijeci. “Skinuli” smo Hajduk, teret i za jedne i druge, pa neka se sad oni međusobno obračunaju kad se radi o naslovu prvaka. Mislim na utakmicu na Rujevici, koja bi mogla dosta toga odlučiti. Mi se u ovom trenutku borimo s Osijekom za to četvrto mjesto, pa nam je svaka utakmica važna. U prošlom kolu izgubili smo od Dinama, a mogli smo do boda, Osijek je kiksao protiv Istre, sad više ne bismo trebali gubiti bodove, tako da ćemo protiv Rijeke igrati fajterski.

Igrali ste i za Rijeku, kad bi vas pitali za koga navijate kad se radi o borbi za naslov što biste kazali?

- Ja sam Zagrepčanin, drago mi je što Dinamo u zadnje vrijeme igra dobro. Naravno da navijam za Dinamo kad je naslov u pitanju. Dečko sam iz kvarta, tu sam odrastao kraj maksimirskog stadiona, počeo sam u Dinamu, logično jest, ako trebam birati između Dinama i Rijeke, da biram - Dinamo!

Mudražija fan ekipa bila je i na Dinamu, ali su ih BBB nadglasali

Hoće li na utakmicu u nedjelju doći i vaša poznata škvadra “Mudražija fan ekipa”?

- Bili su i na utakmici s Dinamom, samo su ih BBB nadglasali. Doći će i ovoga puta. Nego, sjajno jest da su sad tribine u Kranjči, na svakom derbiju kad igramo s Dinamom, Hajdukom i Rijekom, ispunjene. Nama je to veliki vjetar u leđa, užitak je igrati u takvoj atmosferi. Naši mladi dečki posebno uživaju jer vide kako je to igrati pred ispunjenim tribinama. Sad će doći sigurno dosta Armade, budući da je to Rijeci jedna od krucijalnih utakmica. A konačno, momčad Željka Sopića stvarno igra dobro, tako da je mamac za navijače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:43