DAMIR KRAJAC Cropix
EVO GDJE MOŽETE GLEDATI

Loša vijest za gledatelje HTV-a: Sportskog događaja dana nema na državnoj televiziji, saznali smo i zašto

Posljednja utakmica finala koja se prenosila na državnoj televiziji je ona 2022. između Hajduka i Rijeke
Piše: SNObjavljeno: 14. svibanj 2024. 19:33

Sutrašnji sportski događaj dana je definitivno prva utakmica finala Kupa između Dinama i Rijeke na Maksimiru. Ono što sve zanima je gdje će moći pogledati finalni ogled. Kao i prošle sezone, HRT neće prenositi niti jednu od finalnih utakmica. Posljednja utakmica finala Kupa koja se prenosila na državnoj televiziji je ona 2022. između Hajduka i Rijeke u kojoj je Hajduk na Poljudu slavio 3:1.

Povodom toga smo kontaktirali HRT iz kojeg su nam poručili da Hrvatski telekom nije bio zainteresiran za prodaju prava na finale. No, unatoč tomu što prijenosa finala neće biti na državnoj televiziji, svatko će ga moći pogledati besplatno.

Naime, osim na Maxsport televiziji, prijenos prve utakmice bit će i na njihovom YouTube kanalu. Takva je praksa bila i za polufinalne utakmice između Lokomotive i Rijeke, odnosno Hajduka i Dinama. Prvi je to puta u povijesti da će jedna hrvatska sportska "pay-per-view" platforma ponuditi besplatno prvenstvenu ili kup-utakmicu u Hrvatskoj svima na YouTube.

Dinamo je u subotu protiv Osijeka osigurao naslov prvaka, a sada ciljaju na dvostruku krunu. Na tom putu će im stajati Rijeka koja je skoro do kraja konkurirala i u prvenstvu. U posljednjih pet sezona, Modri su osvojili samo jedno Rabuzinovo sunce. Ostala četiri trofeja su između sebe podijelili Hajduk i Rijeka, koji su svaki osvojili po dva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 19:33