Marco Pašalić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
RIJEKA ŽELI NASTAVITI NIZ

Marco Pašalić: Gol će biti još slađi kada dođe. Ako Bog da, bit će to za pobjedu protiv Dinama

Hrvatski reprezentativac će protiv Dinama loviti kraj posta bez pogotka dug 119 dana
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 22. veljača 2024. 09:09

Nogometaši Rijeke krenuli su s programom treninga, kao i svaki tjedan, samo s jednom misijom - kako svladati idućeg protivnika, iduću stepenicu u maratonu zvanom HNL. Jedan od onih koji na treninzima itekako dobro radi je i hrvatski reprezentativac, desno riječko krilo, Marco Pašalić. Iza njegove momčadi veliki je niz od šest uzastopnih pobjeda, Rijeka je jedina neporažena momčad u 2024. godini, a riječki gastarbajter nada se samo jednom.

Pobjede za gard i mentalitet

- Ja se jedino mogu nadati da ćemo tako nastaviti. Vidi se da dobro radimo, da je u klubu i ekipi jako dobra atmosfera. Igramo lijep nogomet, a isto to sam govorio i prije par mjeseci kada sam govorio kako igramo atraktivan nogomet. Mlada smo momčad, no imamo jako puno kvalitete i mislim da je to s vremenom došlo na vidjelo - kazao je Pašalić u uvodu koji je u 2024. iskusio i one negativne stvari HNL-a poput travnjaka u lošim vremenskim uvjetima koji se brzo pretvore u krumpirište gdje se igra jedna sasvim druga igra od one koja se zove nogomet.

- Pa dobro, igrao sam ja i na teškim terenima u petoj njemačkoj ligi iako ovaj teren stvarno nije bio za igru. No, to su po meni najljepše pobjede, kada ne ide sve po planu, od terena, vremenske prognoze i svega ostaloga. Kada se tu pobijedi, kada se izgura do kraja i uzmu ta tri boda, onda taj gard i mentalitet još više rastu - dodao je Pašalić koji je svjestan da ih ove nedjelje čeka najteža utakmica nastavka sezone u kojoj Rijeka malo toga može izgubiti, a jako puno toga dobiti.

Palica imperativa i teret u cijelosti je prebačen na “leđa” Dinama koji bi si porazom dobrano kompromitirao ionako nezadovoljavajuću sezonu, barem kada je domaća liga u pitanju.

- Dinamo je, baš kao i Hajduk, posebna ekipa koja ima ogromnu kvalitetu. Bit će to jako teška utakmica, Dinamo je sada s tom pobjedom protiv Betisa dobio dodatnu motivaciju, čeka nas teška utakmica i težak protivnik. Znamo tko je Dinamo, ne smijemo odmarati i moramo biti još oprezniji u tom susretu - kazao je Pašalić koji se još uvijek dobro sjeća možda i najgore utakmice Bijelih ove sezone gdje je protivnik bio apsolutno dominantnija momčad, a Rijeka je njegovim pogotkom barem stigla do tog utješnog gola.

Šanse su dobre

Doduše, uvjeti odnosno trenutak u kojem se taj dvoboj igrao bio je sve samo ne nogometni. Bila je to prva utakmica Jakirovića protiv momčadi koju je vodio pet dana unatrag, dok je trener Željko Sopić tek zakoračio u riječku svlačionicu.

- Bilo je teško u ono vrijeme, sve ono što se događalo je sigurno ostavilo traga, baš kao i umor nakon utakmice u Lilleu. Nećemo se vraćati na to, u nedjelju mi imamo dobre šanse protiv Dinama, igramo stvarno dobro. Znam da neće biti lagano, to sigurno. Recept za pobjedu? Ma samo da igramo kako smo igrali i do sada, to bi bio najbolji recept. Ne smije biti niti jedan posto manje, ako tako budemo igrali, imat ćemo veliku šansu - kazao je Pašalić, a jezičac na vagi možda bi upravo moglo biti to riječko jedinstvo koje iskazuju kako na terenu, tako i izvan njega.

Ova momčad već je u nekoliko navrata iskazala nevjerojatnu snagu karaktera, svega onoga što Dinamu kronično fali kroz sezonu...

- Ma jasno, atmosfera nam je stvarno super. Uostalom, nama svaki igrač ima taj osjećaj, zna da će dobiti priliku od prve minute ili s klupe. Stavi li ga trener u 45. minuti ili zadnjih 20 minuta, momčad ga odmah prihvati i daje mu dodatna krila da mu olakša utakmicu.

Momčad je jaka onoliko koliko je jaka njezina najslabija karika. Pašalić to nipošto nije u Rijeci, no činjenica je da ga jednostavno “neće” gol u posljednje vrijeme. Pašalić je svoj zadnji ligaški, nakon sjajnog ulaska u sezonu, zabio još krajem listopada za domaću pobjedu nad Goricom. Malo je nedostajalo da se u strijelce upiše protiv Lokomotive, no Čavlina je mislio drugačije. Od te Gorice do Dinama u nedjelju proći će 119 dana...

- Sve stoji, na onom terenu u Gorici teško se može vidjeti moja kvaliteta, taj dribling i ulasci. Dobio sam dodatno samopouzdanje u duelima i igri protiv Istre i Gorice, samo mi fali taj gol ili koja asistencija. Onako kako mi se otvorilo na početku sezone. No, treniram dobro, radim dobro i onako kako treniraš, tako i igraš. Mislim da je to najbitnije, dobro se osjećam i čekam taj gol, ali bez neke prisile. Doći će kad dođe, moraš ga čekati. Sve je kako treba i doći će onda kada treba. Bit će još slađe onda kada to dođe. Možda već protiv Dinama u Zagrebu? Može biti, ako Bog da, ha, ha... Ne bi bilo loše ponoviti to u Zagrebu za našu pobjedu, to bi bilo sjajno - podvukao je Pašalić koji, bez obzira na golgeterski post u Rijeci - uživa.

- Ma meni je ovdje prekrasno, od prvog dana. Kroz grad i klub sam dizao svoje samopouzdanje, prikazati sebe, svoju kvalitetu u službi momčadi, to mi je bio cilj, a mislim da sam na dobrom putu. Kroz rad i trud, uz malo sreće koje uvijek treba imati u nogometu, stigao sam i do reprezentacije. Bio sam u pravo vrijeme na pravom mjestu, nadam se da ću nastaviti tamo gdje sam stao. Ako u klubu igraš dobro, onda će te to nagraditi. Nisu čak ni ti golovi bitni, koliko dobra igra. Golovi će doći, tu nema straha.

Pašalićev učinak po mjesecima

Srpanj

2 utakmice, 0 golova, 0 asistencija

Kolovoz

8 utakmica, 6 golova, 2 asistencije

Rujan

4 utakmice, 0 golova, 0 asistencija

Listopad

4 utakmice, 1 gol, 0 asistencija

Studeni

1 utakmica, 0 golova, 0 asistencija

Prosinac

4 utakmice, 0 golova, 0 asistencija

Siječanj

2 utakmice, 0 golova, 0 asistencija

Veljača

3 utakmice, 0 golova, 0 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 02:38