Marko Livaja u zagrljaju supruge Iris Rajčić Livaja

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
NIJE U ŠOLDIMA SVE

Marko Livaja: ‘Nema te ponude zbog koje bih otišao iz Hajduka, nikad nisam gledao novac!‘

Kapetan Hajduka: ‘Zbog ovoga sam se vratio!‘ Velika nada Rijeke: ‘Ostaje samo razočaranje‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. svibanj 2022. 23:00

Marko Livaja nakon utakmice odgovorio je na ključno pitanje, jer nakon sjajne sezone sigurno će biti i ponuda za najboljeg igrača Bijelih. Ali, ne miče se Livaja iz Hajduka!

- Ne može nijedna ponuda mene maknuti s Poljuda! Nikada nisam gledao novac, bitno mi je da sam ovdje kući. Guštam svaki dan - istaknuo je Livaja.

Kakav je Valdas Dambrauskas, je li miran?

- Većinom je miran, ali ima i on svojih trenutaka. Stvarno je odličan čovjek, studiozan je trener, ima iskustva. U osam-devet mjeseci koliko je s nama pokazao je da je stvarno dobar trener i zna postaviti igru. Nadamo se da će ostati i sljedeće sezone i da ćemo još bolje igrati. Mogu biti ponosan na ovu momčad, pokazala je karakter. Iako smo nakon 20 minuta gubili 0:1 nismo stali napadati, nastavili smo igrati svoju igru i sasvim zasluženo smo osvojili ovaj trofej koji su Hajduk, Split i naši navijači čekali jako dugo, devet godina. Mislim da smo na dobrom putu i da ćemo dogodine biti još i bolji i osvojiti to prvenstvo koje čekamo 17 godina – rekao je Livaja.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Zbog ovakvih utakmica ste se vratili u Hajduk.

- Naravno, jer najbitniji su trofeji. Nije važna statistika igrača. Sretan što smo uzeli prvi trofej. Makli smo onaj naziv koji su nam dali da smo luzeri. Nakon devet godina smo uzeli prvi trofej, ali mislim da imamo još dosta prostora za napredak – poručio je Livaja.

Kapetan Hajduka, Lovre Kalinić prvi je podiigao Hajdukov novi trofej, a podigao je i onaj posljednji osvojen 2013. u Zagrebu pobjedom u Kupu protiv Lokomotive u Maksimiru.

- Igrao sam za Hajduk kada smo osvojili taj prethodni trofej, velika mi je čast i zadovoljstvo što sam i sada ovdje. Ponosan sam do neba. Prije svega mi je velika čast što sam kapetan Hajduka. Ovi momci su ovo stvarno zaslužili, i više od ovoga. Ovo nam je dobar podstrek za dalje. Znali smo našu kvalitetu. U ovoj momčadi svi živimo jedan za drugoga i to pokazujemo na travnjaku. Nismo nimalo sumnjali da možemo okrenuti utakmicu – naglasio je Kalinić.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Novopečeni hrvatski reprezentativac Nediljko Labrović herojski je izvlačio svoju momčad u posljednjim trenucima finala:

"Ostaje razočaranje što nismo više pokazali u finalu Kupa, jer mnogima od nas ovo je prvo finale velikog natjecanja. Greške u obrani? Možda ima istine da se ponavljaju, ali poslije primljenog prvog pogotka smo se povukli. Drago mi je da sam dobro branio, ali nije dobro kada izgubiš finale. Treba izvući pouku i u novu sezonu krenuti spremniji i jači."

Linker
01. travanj 2024 23:00