MARKO JURINEC Cropix
PRVIJENAC IZ SNOVA

Mladi Vatreni zabio je gol koji će se godinama prepričavati: ‘Nisu to očekivali i otvorili su mi autoput‘

Njegov senzacionalni službeni prvijenac jedan je od najboljih pogodaka koje smo vidjeli ove sezone
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 26. rujan 2023. 20:26

Točno 50 utakmica odigrao je mladi i već standardno dobar riječki stoper Niko Galešić za seniorsku momčad Rijeke prije nego je postigao svoj službeni prvijenac. I to kakav! U nedavnoj reprezentativnoj pauzi i prijateljskom ogledu protiv Domžala upisao se u strijelce i naznačio da je valjda došlo i njegovo vrijeme za prvi službeni pogodak. Rečeno - učinjeno...

Rijeka je na krilima fantastičnog pogotka mladog reprezentativca Hrvatske stigla do svoje prve ovosezonske gostujuće pobjede, nije moglo to, u konačnici, završiti bolje za Rijeku i Galešića, iako je i sama mlada uzdanica riječke obrane svjesna da momčad nije bila na potrebnoj razini. No, dojam se brzo zaboravlja, a bodovi pišu.

Nismo se snašli

- Odigrali smo jednu tešku utakmicu, ja bih rekao gotovo kao i u uvijek u Koprivnici. Teško je to gostovanje, no na kraju su najbitnija ta tri osvojena boda iako smo drugo poluvrijeme odigrali jako loše, nismo dobro izgledali, nismo kreirali šanse, nismo ni igrali. U prvom dijelu smo pak imali kontrolu utakmice i onda, kada smo postigli pogodak, nas je Slaven počeo pritiskati. Još smo igrali i kontra vjetra, no borili smo se, pokazali karakter i u konačnici smatram da smo zaslužili pobjedu na kraju - kazao je Galešić u uvodu, ne tražeći alibije u vjetru ili terenu, koji na malim ekranima nije izgledao idealno, čak i daleko od toga. No, kako je bilo njima, tako je bilo i Slavenu, koji je u konačnici upisao još jedan poraz na svoj konto, već peti ove sezone.
Galešić nastavlja...

- Ponavljam, mi smo loše igrali u nastavku, to je i naš trener vidio. Po meni, čak je i teren bio O.K., malo je možda bio mekan, no moglo se igrati i po podu i iz prve, no jednostavno se nismo snašli. Taj kontra vjetar nam je stvarao probleme, no daleko da je to bio glavni razlog - dodao je mladi riječki stoper, koji je svoj prvijenac dostojno proslavio na terenu. Kako i ne bi, nakon asistencije kapetana i vratara Labrovića krenuo je Galešić, baš poput Janice Kostelić u najboljim danima, nizati igrače kao da su vrata na skijaškoj stazi, pretrčao je s loptom više od 80 metara, riješio se nekoliko protivničkih igrača i manirom rasnog strijelca slabijom ljevicom matirao nemoćnog vratara Slavena za pogodak koji će godinama prepričavati.

Nisu očekivali

Danas će opisujući pogodak kazati sljedeće:

- Mislim da nisu očekivali od mene da ću krenuti. Krenuo sam s loptom naprijed u namjeri da je nekom dodam. Iskreno, tražio sam neko dodavanje, neki pas. No, igrači Belupa su zatvarali te pas linije i onda je meni prostor bio otvoren. Otvorili su mi autoput da dođem do golmana, morao sam samo ostati miran kada stignem ispred gola i poentirati. Nisu me napadali i na kraju je ispred mene i vratara ostao samo desni stoper Boras, za kojeg sam na brzinu morao odlučiti kako ga proći. Poslao sam loptu pored njega, prošao na drugu stranu i onda ljevicom u drugi put zabio.

>>> POGODAK POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
MARKO JURINEC Cropix

Prvijenac iz snova...

- Nisam mogao sanjati bolji, uvijek sam mislio da će to biti nešto iz prekida, glavom, ali ovako nešto nisam niti mogao sanjati - rekao je Galešić, koji je osim maestralnog pogotka i povjerene mu obrambene zadaće još jednom, u paru s iskusnim Mitrovićem, odradio jako dobro.

Istina, nije Rijeka briljirala, posebno prema naprijed, no nije niti Slaven složio Rijeci nekoliko “mrtvaca” za kojima mogu žaliti...

Jednako drago

- Mislim da smo iza bili kompaktni, znali smo da nam najviše mogu zaprijetiti iz prekida pošto imaju jako visoku momčad, ali i tu smo bili koncentrirani svaki put. To mi je možda još i draže, odnosno, jednako mi je drago kao i postignuti pogodak to što smo sačuvali mrežu netaknutom. Posljednjih šest-sedam utakmica redovito smo primili barem jedan, ako ne i dva gola, ovog puta smo je sačuvali što mi je iznimno drago - dodao je Galešić za kraj osvrta na dvoboj s Belupom kojeg će, bez sumnje, pamtiti dugo, dugo...

Yansane potpisao do 2025.

Momo Yansane u ponedjeljak je zaključio transfer u Rijeku i priključit će se bijelima koje u utorak očekuje utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske protiv Libertasa iz Novske. Yansan je potpisao ugovor na dvije godine i stigao je iz redova moldavskog Šerifa, u čijim je redovima uspješno igrao.

– Rekli su mi lijepe stvari o Rijeci, gledao sam momčad i u Konferencijskoj ligi. To je dodatno pridonijelo mojoj odluci, Hrvatska liga je jako dobra liga i to je nova razina za mene i prilika da pokažem svoj talent - rekao je Momo Yansane.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 01:49