DAMIR SKOMRLJ Cropix
Neslužbeno doznajemo

Na pomolu veliki preokret na Rujevici: Stigla neodoljiva ponuda, odlazi ključni lik nove Rijeke?

Nešto će se pitati i Rijeku, ali sve glede eventualnog prihvaćanja nove funkcije je na njemu
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 04. srpanj 2023. 18:42

Trener Rijeke Sergej Jakirović prije nekoliko je dana izjavio za bosanskohercegovačke medije kako mu imponira interes Nogometnog saveza BiH koji bi rado htio riječkog stručnjaka vidjeti na njihovoj izborničkoj klupi.

- Rekao bih da me zanima, ali malo je to komplicirano. Potpisao sam ugovor s Rijekom 1. prosinca koji vrijedi do kraja sezone 2025. Trebalo bi se puno stvari poklopiti da bih otišao iz Rijeke - kazao je tada Jakirović dodavši da ga, tada, nitko iz Saveza nije ni kontaktirao oko mogućnosti da preuzme izabranu vrstu zemlje u kojoj se i sam rodio.

image

Sergej Jakirović

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Kada je Rijeka u pitanju, jasno je kao dan da rođenog Mostarca nikako ne bi htjeli vidjeti na bilo kojoj drugoj funkciji osim na onoj koju trenutno obnaša i koju je imao u prošloj polusezoni u kojoj je svoj klub s prvoligaškog ponora dogurao do četvrte pozicije i europskih ispita.

Nekoliko dana nakon Profine izjave, kako neslužbeno doznajemo, stvari stoje malo drugačije. Kontakt BiH Saveza i trenera Rijeke je uspostavljen, odnosno čelnici Saveza susjedne države iznijeli su svoje ozbiljne namjere kada je u pitanju nastavak njegove trenerske karijere. Naravno, nešto će se u svemu tome pitati i Rijeku s kojom Jakirović ima važeći ugovor, no u suštini je sve na - treneru Jakiroviću.

Bude li on uistinu htio prekinuti projekt izgradnje nove, europske Rijeke i okušati se u izborničkoj funkciji, teško da će mu klub praviti problem. Uostalom, ništa što je na silu ne bi valjalo, pa tako niti zadržavanje Jakirovića i njegovog stručnog stožera ako oni zaista ne žele više ostati u Rijeci. U protivnom, takvi napisi već nekoliko dana pune medijske stupce i red bi ih bio, zbog mira momčadi u bitnim trenucima priprema za novu sezonu, demantirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:06