VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
JADRANSKI DERBI

Na Rujevici će prštati na sve strane: Rijeka je Hajduku srušila šampionske snove, vrijeme je za naplatu duga?

Sudar je ovo dvije momčadi u najboljoj formi s tim da je Rijeka uzela primat u svim kategorijama
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. rujan 2024. 18:23

Lider na Rujevici čeka drugoplasiranog s istim brojem bodova. Pogled na ljestvicu u potpunosti opravdava epitet jadranskog derbija. Sudar dvije momčadi u najboljoj formi s tim da je Rijeka uzela primat u svim kategorijama. Najbolja obrana, najbolji napad i najviše bodova. Sve najbolje u SHNL-u ima trenutno riječki potpis, ali dolazi zahuktali Hajduk na Gattusov pogon. Momčad koja raste učinkom igrom i atmosferom. Odličan trenutak za test mogućnosti i ambicija, kako Hajduka, tako i Rijeke. Pritom nema favorita, jer domaćinski travnjak u jadranskim derbijima posljednjih sezona često je imao kontraefekt.

Doduše, Rijeka je prošle godine odnijela svih šest bodova na Rujevici, ali Hajduk je pred dva tjedna Dinamu već “pokazao zube” na gostovanju. Zato Rijeka može imati tek blagu prednost, jer momčadi su kvalitetom prilično izjednačene, a učinkom u prvenstvu sasvim poravnate. Sličan im je put, slična su ostvarenja, stoga ne čudi što analitičari predviđaju tijesnu utakmicu. Sve nekako miriše na remi kojeg u jadranskom derbiju na Rujevici nema još od rujna 2019. Pet godina i devet utakmica smjenjivali su se pobjednici. Reći će statističari, vrijeme je za podjelu bodova, ali imaju što kazati Rijeka i Hajduk na tu temu.

Riječani s velikim samopouzdanjem žele nastaviti niz pobjeda protiv Bijelih, seriju započetu prije godinu dana. Hajduk s druge strane čeka svoj trenutak za revanš. Rijeka je ta koja je prošle sezone srušila splitske šampionske snove. Prvo ih je načela na Poljudu, a onda dokrajčila u travnju na Rujevici. Je li stigao trenutak da Splićani naplate barem dio duga, reći će nam nedjelja navečer. Hajdukovci pritom traže i zgoditak na Rujevici, jer dvije godine nisu zabili u riječkom jadranskom derbiju. Ovog puta dolaze s Livajom u životnoj formi, s obranom koja je zaustavila Dinamo, s Gattusom kao sjajnim motivatorom. Imaju sve preduvjete za uspjeh, ali teren je jedino mjerilo.

Rijeka i Hajduk će “iskrvariti” za bodove u taktički zahtjevnom jadranskom derbiju, a Dinamo čeka rasplet u pozadini. Zagrepčani priželjkuju remi, ali Rijeka i Hajduk igraju za pobjedu. Za velika tri boda. Rijeka je kao domaćin mali favorit s bitno većim imperativom, a Hajduk željna potvrde nedavnog maksimirskog uspjeha. Prštat će na sve strane na Rujevici....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 18:24