Mario Vrančić

 HNK RIJEKA
POJAČANJA U RIJECI

Na Rujevicu stigao napadač s Otoka! ‘Nakon što sam pet godina proveo u Engleskoj ovo je za mene novi izazov‘

U karijeri je igrao i s bivšim napadačem kluba s Kvarnera, a novim Dinamovim pojačanjem – Josipm Drmićem
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 18. lipanj 2022. 10:56

Mario Vrančić novi je igrač Rijeke – objavljeno je u subotu na službenoj stranici kluba. Vrančić igra na poziciji ofenzivnog veznog, a u redove hrvatskog prvoligaša stigao je na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa ugovora.

- Jako sam sretan što sam novi igrač Rijeke. Jedva čekam upoznati suigrače i započeti pripreme. To je novi izazov za mene nakon što sam pet godina proveo u Engleskoj. Nakon razgovora sa sportskim direktorom odlučio sam doći ovdje. Imam dobar osjećaj, rekao je 33-godišnjak u videu objavljenom na klupskim društvenim mrežama.

Vrančić je u karijeri igrao s bivšim napadačem kluba s Kvarnera, a novim Dinamovim pojačanjem – Josipm Drmićem.

- Rekao mi je sve najbolje o Rijeci, da ću ovdje uživati jer se radi o dobrom klubu s dobrim stadionom i dobrom atmosferom.

Također, svlačionicu je svojevremeno dijelio i s Antoniom Čolakom.

- Čolak je jako sretan zbog mene, čestitao mi je i rekao sve najbolje o klubu. Pokušat ću ponoviti ono što je on radio, uz osmijeh je rekao Vrančić.

Iskusni veznjak je na Rujevicu stigao iz Stoke Cityja za kojeg je u prošloj sezoni Championshipa nastupio 30 puta, postigao tri pogotka i upisao pet asistencija. Od 2017. do 2021. bio je igrač Norwicha. U sezoni 2019./2020. za "kanarince" je skupio 20 premierligaških nastupa i zabio jedan gol (Tottenhamu). Njegovom dolasku na Otok prethodilo je bogato bundesligaško iskustvo – tijekom više od deset godina nosio je dres Mainza, Paderborna i Darmstadta.

Rođen je u Slavonskom Brodu, a u mlađim uzrastima nastupao je za njemačke U17, U19 i U20 selekcije, da bi se u rujnu 2015. kao senior pridružio reprezentaciji Bosne i Hercegovine za koju je od tada nastupio šest puta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 03:18