Damir Mišković

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
DAMIR MIŠKOVIĆ:

‘Na zimu sam mogao prodati sve najbolje igrače! Pjaca ide u Dinamo? Ja dovodim Petkovića, Baturinu...‘

‘Da mogu, kupio bih Marka Livaju, samo što ga ne mogu platiti‘, kaže prvi čovjek Rijeke
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2024. 14:45

Uoči završnice Supersport HNL-a i Kupa u kojima će o oba trofeja odlučivati Rijeka i Dinamo, čelni čovjek Rijeke Damir Mišković gostovao je u emisiji Sport nedjeljom. Tamo se osvrnuo na svoje razdoblje u Rijeci, planove o izgradnji Kantride te napetoj završnici prvenstva.

- Kada sam došao Rijeka je imala 150 članova. Tada se nije vodila tolika briga o tome. Rijeka sada ima 15 tisuća članova što je sjajna stvar za Rijeku. Uz to, imamo i preko 6500 pretplata. Kada smo preuzeli Rijeku platili smo dug od 7-8 milijuna eura. Od tada je Rijeka od svoje proizvodnje dobila 230 milijuna eura, rezimirao je Mišković svoje vrijeme na čelu Rijeke.

- Rujevica je bila zamišljena kao trening kamp. Kasnije smo ju nadogradili da ima sve UEFA standarde. Kantrida ostaje moj san, kao i san navijača. Dajem sve od sebe da dođemo do toga da se Kantrida izgradi. Za nju imam investitore, ali dokumentacija je najveći problem, zaključio je predsjednik Rijeke o Kantridi.

Nakon toga se osvrnuo na medijske natpise o odlasku ključnih igrača.

- Ove zime smo imali ponude za sve najbolje igrače, ali sam išao riskirati. S tim ponudama bismo popunili proračun za ovu godinu i za veliki dio iduće. Nisam ih prodavao jer sam vidio mogućnost da osvojimo prvenstvo. Iznenadilo me kojom lakoćom smo pobijedili Hajduk na Poljudu. Tada sam shvatio da smo ozbiljni kandidat za titulu. Nisam očekivao da će Hajduk tako lako opasti. Mislio sam da će se do kraja utrkivati s nama i Dinamom, rekao je Mišković pa nastavio.

- Ne može Rijeka svake godine izbaciti pet mladih igrača i boriti se za naslov. To su iluzije. Dopeljao bih Marka Livaju u Rijeku, ali ne mogu ga platiti. Zašto ne, pa on je odličan igrač. Evo sad vidim da Marko Pjaca ide u Dinamo. Ja ću pokušati dovesti Petkovića, Baturinu, golmana ako prodamo Labrovića - izjavio je Mišković kroz šalu pa zaključio.

- Da imam 30 milijuna eura, koliko je Hajduku bila potrošnja prošle godine, i da imam 30 tisuća navijača svaku utakmicu, mislim da bi mi Dinamo bio barem 20 bodova iza. Kada su doveli Leku mislio sam da će to puno bolje izgledati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 14:46