Damir MIšković

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
ODLUKA SVE BLIŽE

Najbolji izbornik Malte u povijesti sve je dalje od Rujevice, Rijeku će voditi - hrvatski tandem!?

Škotski stručnjak koji je par dana slovio kao jedan od kandidata za klupu Rijeke sigurno je otpao
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 19. lipanj 2022. 16:46

Dok se rješenja u igračkom kadru polako, ali sigurno i kvalitetno popunjavaju, mjesto čelnog stožera struke još je uvijek upražnjeno.

Dvojac Fausto Budicin i Dragan Tadić već su krenuli u pripreme s momčadi Bijelih koja bi se početkom idućeg tjedna trebala i kompletirati, u kadar se vraćaju se reprezentativni vratar Nediljko Labrović i ostatak igrača koji su imali poštedu radi reprezentativnih akcija.

Prema neslužbenim informacijama, jer službenih s Rujevice po pitanju novog trenera još uvijek nema niti "za lijek", novi trener trebao bi biti ustoličen na svoju poziciju narednog ponedjeljka. Hoće li tome zaista biti tako, ostaje za vidjeti, no činjenica je da se izbor trenera i ostatka stručnog stožera na Kvarneru "otegao" iznad svih, pa i onih pesimističnih očekivanja, koliko god se čelnici Bijelih ograđivali tajnošću kada su u pitanju potencijalni kandidati.

image

Fausto Budicin

GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

Aktualni izbornik reprezentacije Malte i talijanski stručnjak Devis Mangia i dalje kotira kao prvi izbor čelnika Bijelih, no njegove dionice svakim danom "statusa quo" očito sve više padaju. Mangia je ušao u uži, odnosno glavni izbor riječke struke, no nešto se moralo pitati i Malteški nogometni savez s kojim Mangia ima važeći ugovor. A prema svemu, Maltežani očito nisu dali zeleno svjetlo i olako se riješili svog najuspješnijeg izbornika u povijesti koji će, prema svemu sudeći, i dalje ostati na toj poziciji.

Osim ako predsjednik Damir Mišković i generalni menadžer za sport ne izvuku nekog "asa iz rukava" sve je realnija opcija da Rijeku u novu sezonu povede trenerski dvojac koji je kao privremeni i započeo pripreme, tandem Budicin - Tadić neslužbeno se spominje kao sve realnija opcija kada je u pitanju novi trener.

Šteta što im se, ako su već čelnici Rijeke tako odlučili, to povjerenje nije ukazalo od prvog dana priprema, jer nitko u životu ne voli biti drugi izbor, posebno ne domaći stručnjaci poput Budicina i Tadića koji bi svoja trenerska "leđa" vjerojatno objeručke podmetnuli i u puno težim situacijama od trenutno aktualne na Rujevici.

image

Dragan Tadić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Tam Courts, škotski stručnjak koji je pak u medijskim nagađanjima slovio kao jedan od kandidata za klupu Rijeke, to sigurno neće postati. Donedavni trener Dundee Uniteda, nakon sporazumnog raskida ugovora s donedavnim poslodavcem postao je trener mađarskog Honveda dok povratak Matjaža Keka, aktualnog izbornika Slovenije, više zvuči kao neka nostalgična priča nego kao realnost.

Dok se čeka pak čelni čovjek struke, na travnjake Rujevice se, barem privremeno, vratio i kondicijski trener Aris Naglić. Mladi Naglić već je bio član stručnog stožera Bijelih, no uručenim otkazom Simonu Rožmanu i Naglić se, na poziv slovenskog stručnjaka, odlučio za odlazak u inozemstvo.

Avantura u Mariboru nije trajala dugo, mladi Riječanin se nakon toga uputio u danski Vejle koji je ispao u niži rang. Aris je, prema svemu sudeći prihvatio novi izazov koji se odlaskom gotovo kompletnog stručnog stožera ukazao na Rujevici, a ovisno o izboru glavnog trenera mogao bi (p)ostati i trajno rješenje na toj poziciji.

Kako god bilo, krajnje je vrijeme da Rijeka napokon dobije glavu i rep, odnosno čovjeka o kojem će umnogome ovisiti daljnja nogometna budućnost Rijeke i koji će momčad povesti u nove europske i ligaške izazove.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 20:48