Davor Vugrinec

 RONALD GORSIC Cropix
UOČI VAŽNOG OKRŠAJA

Najbolji strijelac u HNL povijesti: ‘Rijeka vjerojatno ide u Europu, no sve je moguće. Idemo zabiti što više‘

Negdašnji nogometaš Varaždina i Rijeke, a danas dopredsjednik prvoligaša iz baroknog grada Davor Vugrinec
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. svibanj 2023. 14:52

Nogometaši Varaždina ove sezone su svojim rezultatima u HNL-u iznenadili sve, pa čak i klupske čelnike.

- Sezona je apsolutno iznad nekih naših očekivanja. Naravno, uvijek se potajno nadamo da bi moglo biti dobrih stvari koje bi nam se mogle poklopiti, i poklopilo nam se baš jako, sreća nas je pomazila. Kroz cijelu sezonu igramo odličan nogomet, mene to veseli. Zasluženo smo tu gdje jesmo, imamo priliku boriti se za Europu, a odavno smo osigurali prvoligaški status, to je i bio primarni cilj. Čestitke svima - igračima, stožeru, ljudima u klubu - rekao je Davor Vugrinec, dopredsjednik Varaždina i najbolji strijelac u povijesti HNL-a.

Hvali Vugrinec predsjednika Dražena Viteza, koji je pokrenuo dosta toga u klubu, no napominje kako neke stvari u ovom prvoligašu tek treba posložiti.

- Vidjet ćemo što će se događati, kako ćemo se financirati u budućnosti. Uvijek postoje upitnici oko toga što će dalje biti s klubom. U sezonu smo ušli s najmanjim proračunom u ligi, već je samim tim naš rezultat uspjeh. Zahvalni smo sponzorima, isto tako i našim navijačima, koji su nam jako bitni, zbog njih se i igra nogomet. Pozvao bih i sve druge da prate svoje klubove. Dugoročno, ako izgradimo stadione, i taj naš nogomet bi bio puno atraktivniji i pogotovo oku ljepši...

image
NEJA MARKICEVIC/CROPIX Cropix

Vojnik kluba

Trener Mario Kovačević dokazao je da je zaslužio pravu priliku i u najvišem rangu.

- Zato smo ga i doveli, znali smo njegove kvalitete. On je vojnik našega kluba, uvijek je tu kad treba. Radi pošteno, maksimalno je unutra, napravio je posao iznad očekivanja. Zahvalni smo mu, ima našu podršku, to je lijepa priča jednog domaćeg dečka, smatramo ga domaćim iako nije ovdje rođen. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti. Primarni cilj je ostvaren ove sezone, nešto više bi bilo samo bonus.

U bogatoj karijeri ostavio je Vugrinec trag i u dresu Rijeke, koja je pod vodstvom Sergeja Jakirovića preokrenula negativni trend iz prvog dijela sezone i koja je baš idući Varaždinov protivnik...

- To je za pohvalu, svaka im čast da su se uspjeli posložiti jer to nije bilo lako nakon onih problema kakve su imali. Klub je napravio super potez dovođenjem novog trenera koji je dobio ovlasti. Posložili su super ekipu, doveli par odličnih pojačanja, kralješnicu momčadi stvorili od iskusnijih igrača, a usput su promovirali i svoje mlade snage. Evo, Frigan je eksplodirao, stvarno odlično igra. Rijeka će vjerojatno ući u Europu, a momčad joj sigurno sad vrijedi više nego prije šest mjeseci. Imaju i publiku koja je uvijek na razini. Drago mi je da se diže i Osijek, to je odlično za hrvatski nogomet.

Samo nadigravanje

Je li utrka za Europu već odlučena?

- U nogometu je sve moguće. Mi smo neopterećeni, u Šibeniku smo u utakmicu ušli ležerno i bez pritiska. Varaždin je uvijek bio ekipa koja se nadigrava, najbolji smo kad igramo svoj nogomet. Kad nismo igrali naš nogomet, nanizali smo neke poraze. Bio je malo veći presing, igrali smo u grču. Sad kad smo opušteni, skupljamo bodove. Nitko nas nije previše nadigrao, igrom smo svima mogli parirati. Nedostajao nam je malo Teklić za neki veći iskorak, ali bio je malo i ozlijeđen, malo ga nije išlo, za razliku od jeseni kad nas je vukao i radio razliku u mnogim utakmicama.

Pogled prema nedjeljnom srazu Varaždina i Rijeke?

- Samo nadigravanje, pa nek’ bolji pobijedi. Volio bih da bude što više golova, pa neka publika uživa. Rijeka igra stvarno super, moderno, Jakirović je napravio jako zanimljiv spoj i pokazao da se i u manje od šest mjeseci stvari mogu posložiti. Rijeka ima novu, ozbiljnu vrijednost, a ima i fine igrače za prodaju, to je ono jako bitno jer od toga klubovi žive - zaključio je Davor Vugrinec.

PREOSTALI RASPORED

VARAŽDIN DO KRAJA

Varaždin, stadion Varteksa:

(14.05.2023. u 17.00)

Varaždin - Rijeka

Velika Gorica, Gradski stadion:

(20.05.2023. u 18.00)

Gorica - Varaždin

Varaždin, stadion Varteksa:

(28.05.2023. u 18.00)

Varaždin - Lokomotiva

-----------------------

RIJEKA DO KRAJA

Varaždin, stadion Varteksa:

(14.05.2023. u 17.00)

Varaždin - Rijeka

Rijeka, stadion Rujevica:

(21.05.2023. u 19.30)

Rijeka - Dinamo

Osijek, stadion Gradski vrt:

(28.05.2023. u 18.00)

Osijek - Rijeka

48

bodova na kontu ima momčad Rijeke

42

boda u ovom je prvenstvu uzeo Varaždin

Imamo neke potencijalne ulagače

Spominjala se u Varaždinu mogućnost privatizacije kluba.

- Trebamo vidjeti kako klub može postati samoodrživ. Imamo neke potencijalne ulagače, nadamo se da će to preuzeti netko tko će donijeti financije i posložiti klub kako treba. Nije lako, ali imamo velik i lijep bazen, trebamo raditi s klincima, budućnost je u njima. Ako se klub privatizira, a ide se prema tome, sigurno će ti ljudi imati i neke svoje poglede. Mi smo se zasad uspjeli posložiti da smo financijski relativno stabilni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 11:20