TOM DUBRAVEC Cropix
Rijeka kreće u Europu

Najskuplji pojedinac Rijeke: ‘Digli smo se i to se vidi! Još kad nam dođu njih dvojica...‘

‘Iz treninga u trening se vidi da atmosfera u kadru buja, da smo sve spremniji na brojne izazove‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 20. srpanj 2022. 16:38

Prvu su apsolvirali. Šubićevac je, uz dosta težine, baš one prave ljetne, osvojen s jednom loptom u mreži domaće momčadi. Nju je pak, još ne tako davno čuvao 22-godišnji reprezentativni vratar Nediljko Labrović. Stigao je iz Šibenika u Rijeku prije godinu dana, baš u paketu s Princeom Ampemom, asistentom za Obregonov pogodak protekle nedjelje.

Investicija, kao i često u Rijekinim notesima prethodnih godina, za - pet plus. Labrović je svojim prezentacijama na vratima kvarnerskog prvoligaša zaradio i reprezentativnu rolu. A koga na popisu za ikakvo okupljanje pročita izbornik Zlatko Dalić, taj zna da - vrijedi.

Noge više nisu teške

- Katar je blizu. Sve je to već tu, na vratima. Naravno da se svatko ima pravo nadati se pozivu, a na meni je da iz treninga u trening dokazujem svoje vrijednosti - reći će zahvalni Labrović.

No, nismo ga zato zvali...

- Je, Šveđani. U utorak smo počeli s pripremom, onom studioznom pripremom za Djurgardens. Još smo se u ponedjeljak dodatno regenerirali nakon Šibenika, bilo nam je to potrebno. Ali već u utorak smo krenuli.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Prvoplasirana momčad švedske lige nakon 15 kola protivnik je Bijelima na Rujevici u četvrtak od 20.30 sati. Svjesni su u riječkim redovima tko im dolazi, ali ni u ludilu im nije govoriti da su po bilo čemu u podređenoj ulozi, dapače...

- Svi imamo toliko mnogo povjerenja jedni u druge, svima nam je toliko lijepo u ovim trenucima. Zaista, iz treninga u trening se vidi da atmosfera u kadru buja, da smo sve spremniji na brojne izazove koji su pred nama. Sigurno da Djurgardens nije loša momčad, ali sve je na nama. Ako i ovoga puta ostavimo srce na terenu, kao što smo to činili svaki put kada je bilo bitno, onda rezultat neće izostati.

Nismo s vratarom Rijeke išli u onu nešto daljnju budućnost, nismo htjeli o eventualnim suparnicima u trećem pretkolu Konferencijske lige, jer već je i ovaj u drugom pretkolu dosta kompliciran, ali jedno je sigurno.

- Mi smo već sada na radnoj temperaturi. Noge više nisu teške, što se kaže, a mi između Šibenika i Djurgardensa nećemo imati mnogo odmora pa ćemo već "zagrijani", a ipak dovoljno svježi dočekati taj prvi europski dvoboj - kaže nam Labrović.

Pred svojom, šibenskom publikom u suparničkom je dresu sačuvao "clean sheet".

- Sigurno da je emocija prisutna u mene kad zaigram u Šibeniku. Poznajem neke igrače, znam ljude, ali posao je posao, a ja sam prije svega profesionalan i odan klupskim bojama. Lijepo je da smo utakmicu dobili bez primljenog gola - dodaje Labrović.

Najskuplji u momčadi

Za kraj je naš sugovornik imao posebnu napomenu:

- Digli smo se! Vidi se to. Govorili smo tijekom priprema da momčadi treba još malo vremena, a sad smo već pokazali da smo kadri napraviti dosta dobrih stvari ove sezone. Ispred mene je situacija vrlo dobra, čekamo da nam se priključi Nikita Vlasenko, mladi stoper iz Juventusa, a još kad nam dođe i Matej Mitrović, bit će to sjajno. Mi rastemo iz treninga u trening...

Tako zbori prvi čuvar mreže Riječana, dečko koji već sada na Transfermarktu vrijedi dva milijuna eura i kao takav je najskuplji pojedinac u redovima "bijelih". Nastave li se redati kvačice u rubrici "clean sheet", ta će brojka samo rasti. Prva prilika za to već je sutra, pred dobrog nogometa željnim riječkim navijačima.

Linker
19. travanj 2024 06:03