RONALD GORSIC Cropix
BIVŠI KAPETAN BIJELIH

‘Napokon je Rijeci krenulo, ne možeš ih pročitati, a nije mi jasno kako su tog igrača mogli držati na klupi‘

Napokon se i to dogodilo, Rijeka je protiv Gorice upisala pobjedu nakon deset uzastopnih HNL kola bez tri boda
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 10. listopad 2022. 07:11

Rijeka je k tome postigla i čak dva pogotka, nakon što u četiri prethodna kola nije zabila niti jedan. Ova Rijeka time je napokon prekinula nevjerojatnu seriju loših rezultata koja ju je zadesila od početka sezone, a pobjedom u Velikoj Gorici aktualna momčad uspjela je izbjeći ostati upisana u sportske almanahe kao najgora momčad Bijelih – ikad.

Ušla je Rijeka u ogled pomalo rezervirano, ali je na kraju u potpunosti zasluženo u derbiju začelja svladala Turopoljce koji su porazom preselili na dno prvoligaške ljestvice.U takmicu je iz Njemačke, točnije iz Frankfurta, u prijenosu uživo gledao i donedavni kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić.

- Ne usudim se ništa više reći kada je Rijeka u pitanju, ha,ha. Ne možeš ih pročitati nikako, ali jako mi je drago da su napokon pobijedili i uzeli tri boda. Vidjelo se od prve minute to, napokon su izgledali puno organiziranije, kompaktnije. Nije se tu umiralo u ljepoti, ali nisu gubili lopte, nije bilo neforsiranih pogrešaka, stvarno su odigrali na nivou koji liči na Rijeku, od obrane do svega ostalog. Imao sam u početku osjećaj da im fali igrač gore, u napadu, ali na kraju im se sve otvorilo. Nakon mjesec i nešto dana su napokon došli do gola i ostvarili pobjedu što mi je jako drago. Nadam se da su sada probili tu neku barikadu i da će sada to krenuti na bolje. Pokazali su više želje i htijenja za tu pobjedu, a mislim i da su pokazali da su kvalitetnija momčad od Gorice. Ali džabe im sve to ako ne nastave ovim putem i s ovakvim igrama, no vjerujem da će nastaviti tako jer nema razloga da ne bude tako - kazao je Smolčić u uvodu.

image

Hrvoje Smolčić

HMB MEDIA/CLAUS Dpa Picture-alliance Via Afp

Prince Ampem definitivno je odigrao svoju najbolju utakmicu ove sezone, pogodak i izboreni jedanaesterac ganskog su internacionalca promovirali u igrača utakmice, napokon je i on pokazao djelić svoje nogometne magije za koju se pouzdano zna da je posjeduje.

- Slažem se s vama, meni je bilo nejasno da je Prince u nekim utakmicama ove sezone bio na klupi, stvarno sam očekivao da će se nova Rijeka, s obzirom na to da nas je dosta nas otišlo krajem prošle sezone, oslanjati na njega, Vučkića i Selahija, ti igrači sigurno imaju kvalitetu za takvo nešto. Svi znamo kakvu on kvalitetu posjeduje, no koliko ga poznajem, mislim da on ima problem sa samopouzdanjem, kad ga ne ide, kao i ekipu, onda se uspije uklopiti u to sivilo koje je do nedavno vladalo klubom. On ima brzinu i dribling, ima sve što treba da napravi razliku na terenu i sinoć je napokon u tome uspio. Ali i na njemu se vidjelo koliko mu je to značilo, čim je zabio pogodak on dalje ide jedan na jedan, nema tu više straha i kočnice, više se ne boji, ima više samopouzdanja. Vidjelo se koliko mu je to trebalo, izgledao je baš lepršavo kao prošle sezone, a do sada nismo previše vidjeli od njega. Najgore je kad neće niti tebe niti ekipu, drago mi je da je sinoć vratio to samopouzdanje, on je sigurno jedan od igrača koji može dati najviše doprinosa ovoj momčadi, dodao je Smolčić stariji, koji se na kraju osvrnuo i na igre svog brata blizanca.

Ivan je ovaj put osvanuo u početnoj postavi i odigrao možda i svoju najbolju utakmicu u Bijelom dresu, na koncu momčad Rijeke nije primila niti pogodak što je svakako velika stvar u aktualnoj situaciji gdje se momčad s Kvarnera bori da preokrene taj negativan niz i krene prema vrhu prvoligaške ljestvice, tamo gdje je Rijeci i mjesto.

- Prije utakmice sam mu baš rekao je odigrao dobru utakmicu protiv Hajduka iako su izgubili. Znao je da će danas igrati i biti u početnoj postavi, rekao sam mu da zgrabi tu priliku da se standardizira u momčadi, postane udarni član prvih 11, da si kupi mir i postane član udarne momčadi. Jer nije lako niti kada si na ledu, ako znaš da te jedna pogreška može udaljiti od prve momčadi. Komplicirano je to za svakog igrača, pogotovo za mladog igrača koji se još uvijek formira i nema toliko iskustva. Protiv Gorice je stvarno bio na nivou, ne samo on nego i cijela obrana, odnosno cijela momčad. Vidjelo se to na dečkima, puno ti znači kada i igrači ispred otrče, odrade sprint, pokušaju spriječiti napad protivničke momčadi, to ti da još dodatnu snagu. Napokon nisu primili niti pogodak, zadovoljan sam bio s njegovom igrom iako ga ne volim hvaliti, ha,ha. Ne volim to,i kada odigra odlično ja mu to rijetko kažem jer se onda umisli i ja mu baš zato to ne želim govoriti. Tada u idućoj utakmici onda možeš samo podbaciti, he,he. Ne hvalimo se previše međusobno, ali stvarno je odigrao dobro i vidi se na njemu da je mirniji i hrabriji na terenu. Nadam se da će i dalje nastaviti igrati i skupljati minute i da će s Rijekom, poput mene, napraviti puno ljepše stvari. Pogledao sam svaku utakmicu Rijeke ove sezone i baš mi je drago vidjeti njegov napredak, kao i napredak momčadi. Nadam se da će i Rijeka, baš kao i moj brat nastaviti tako, u ovom ritmu pobjede koju su ostvarili u Velikoj Gorici - dodao je Hrvoje Smolčić za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:43