DAMIR SKOMRLJ Cropix
OPTIMIZAM U RIJECI

‘Ne zaslužujemo biti tu gdje jesmo. Klanovi? Ma kakvi. Napredak je vidljiv, navijači su to primijetili‘

Ivan Smolčić uvjeren da dolaze bolji dani za prvoligaša s Rujevice
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 26. rujan 2022. 21:46

Osim što je Rijeka visoko svladala Celje u pripremnom ogledu i postigla čak četiri gola, veseli svakako i taj famozni “clean sheet”, na kojem je još od početka priprema inzistirao tadašnji trener Dragan Tadić.

Nakon (pre)dugo vremena, Rijeka je spojila dva susreta u kojima nije primila pogodak, poslije prvenstvenog remija sa Šibenikom u kojem je Rijeka svakako zaslužila i više od boda, izabranici Sersea Cosmija s vratarem Zlomislićem na čelu, nisu primili gol niti protiv drugoplasirane momčadi prvenstva Slovenije.

Mora se okrenuti

Nakon dužeg perioda u prvu momčad se vratio i Ivan Smolčić i odigrao još jednu utakmicu na razini...

- Odigrali smo dobru utakmicu protiv ozbiljne momčadi kao što je Celje. U prvom dijelu su imali neku inicijativu s loptom, a u nastavku smo podigli ritam, ušli su i novi svježi igrači i napokon zabili više od jednog gola što se već duže vrijeme nije dogodilo. To veseli, dobili smo i na samopouzdanju ovom pobjedom, nadam se da ćemo sada nastaviti zabijati i u susretima koji dolaze, ne samo u prijateljskim ogledima - kazao je Smolčić u uvodu.

Pokušao je svojim riječima objasniti uzroke ovog stanja u kojem se Rijeka danas nalazi...

- Momčad je dobro prihvatila Tadića i Budicina, ali ispada da nismo reagirali na najbolji mogući način. Svi smo očekivali da će se još nešto dogoditi, a to se na kraju nije dogodilo, nekako smo ušli uspavani u pripreme i prvenstvo. Nakon pobjede u Šibeniku izgubili smo u dvomeču protiv Djurgardensa. Kada izgubiš u Europi za koju si praktički igrao cijelu godinu, onda je atmosfera malo “patila” u svemu tome, samim time i rezultat. Iskreno, falilo je i sreće, i sad se sjetim onog zicera Selahija protiv Gorice u zadnjim sekundama... Nekako je onda sve krenulo nizbrdo i teško se onda vaditi. I zadnja utakmica sa Šibenikom je pokazala možemo igrati dobar nogomet, imali smo i dosta šansi, ali još uvijek nas neće, nije nas “probilo”. Sve se nekako okrenulo protiv nas, ali ja se nadam da ćemo već sljedeće nedjelje s Hajdukom to preokrenuti - dodao je Smolčić.

Puna motivacija

Nakon što su igrači izvedbama dotaknuli samo dno, logično je da niti atmosfera u momčadi nije mogla biti na zavidnoj razini.

- Atmosfera je sada na treninzima O.K, stvarno je radna, a i mi svaki dan međusobno dosta pričamo. Razgovaramo jedni s drugima, motiviramo jedni druge, govorimo sami sebi što moramo bolje, tjeramo jedni druge. Mislim da se nikad jače nije radilo ove sezone nego ovaj tjedan koji je iza nas, vidi se da želimo prekinuti ovaj niz jer ova momčad ne zaslužuje biti tu gdje jest. Neki klanovi? Ma kakvi... - rekao je Smolčić, koji za rad kod Cosmija ima samo riječi hvale.

- Dosta smo radili na taktici i fizici u protekla dva tjedna, baš kao i na međusobnom upoznavanju. Mislim da se vidi pomak u našoj igri, protiv Šibenika pogotovo. Vidi se da to vodi k nečemu i da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da su i navijači, ljudi u klubu, baš kao i mi sami nestrpljivi, jako želimo te bodove, ali napredak je vidljiv. Vjerujem da su to i navijači primijetili. Taktičke stvari polako dolaze na vidjelo, vjerujem da je i trener zadovoljan što smo počeli puno njegovih zamisli pretvarati u djela na terenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:01