VOJKO BASIC Cropix
BOLNICA NA POLJUDU

Nema kraja lošim vijestima: Hajduk ostao bez čak sedam igrača, momčadi priključen - 17-godišnjak!

Druga opcija ne postoji s obzirom na to da je Lovre Kalinić ozlijedio lakat u Kupu s Dinamom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. travanj 2024. 22:13

Ma koliko se na Poljudu pokušavalo prikazati kako je prvenstvo još uvijek dohvatljivo, jasno je da je nakon dva poraza od Dinama jadranski derbi potpuno u drugom planu. Ne toliko zbog recentnih rezultata, koliko zbog apatične atmosfere i prorijeđenog kadra. Za nedjeljni dvoboj ne može Karoglan računati na ozlijeđene Lovru Kalinića, Livaju, Buljana, Uremovića, Žapera i Melnjaka, dok Šarlija ima tri žuta kartona.

Sedam igrača nedostaje, a među njima i dva vratara. Lučić je ozbiljno načet ozljedom koljena, ali mora stati na vrata, dok će njegova alternacija biti Raul Bezeljak, 17-godišnji junior. Prošao je Bezeljak zimske pripreme s prvom momčadi, u kolovozu puni 18 godina, ali nema seniorskog iskustva. Međutim, druga opcija ne postoji s obzirom na to da je Lovre Kalinić ozlijedio lakat u Kupu s Dinamom, a Borna Buljan zaradio ozljedu mišića zadnje lože na utakmici reprezentacije Hrvatske U-19.

Obrambena linija trebala bi se zatvoriti sa stoperskim dvojcem Elez - Prpić te Moufijem i Hrgovićem na bekovima. U sredini su Pukštas, Sigur i Krovinović, ispred njih na krilima Sahiti i Kleinheisler kao prve opcije te Nikola Kalinić u ulozi centarfora. Upitno je koliko može 36-godišnji Kalinić, može li odigrati tri utakmice u osam dana? Njegova alternacija je Trajkovski, koji je zaigrao u Kupu nakon što je ovog proljeća odigrao tek 21 minutu u prvenstvenim susretima.

Nema sumnje, tanak je kadar za Rijeku, ali još uvijek dovoljno snažan ako se od prve minute igrači postave hrabro i odlučno. Je li to previše tražiti od njih nakon što su pokazali koliko mogu i umiju u dva prethodna derbija, pitanje je na koje samo oni znaju odgovor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:01