DAMIR KRAJAC Cropix
POGLED IZNUTRA

‘Nema veze što Rijeka ima dva boda plusa i čeka Dinamo na Rujevici, izgledi za naslov su 50:50‘

Davor Mladina, Božidar Šikić i Nikola Šafarić prognozirali su rasplet utrke za naslov
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. travanj 2024. 21:11

Dramatična trka Rijeke i Dinama glavna je priča hrvatskog nogometa. Nakon pobjede u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a u srijedu, Modri više nemaju utakmicu manje, ali imaju još uvijek dva boda manje od Nevere s Kvarnera.

Kako će završiti ta velika bitka? Tko će na koncu biti slavodobitnik? Hoće li pjenušac otvarati Jakirović ili Sopić? Odgovor će stići vrlo brzo, a u njegovo očekivanju porazgovarali smo s nekim ljudima iz ostalih hrvatskih prvoligaša. Kako oni vide završnicu prvenstva, kome bi dali prednost, Rijeci ili Dinamu?

Prvo smo konzultirali Lokomotivu. Ne bez razloga. U sljedećem kolu ove nedjelje u Kranjčevićevu stiže Dinamo, a onda idućeg vikenda - Rijeka! Lokosu su ti koji mogu itekako utjecati na konačni rasplet žestokog okršaja u borbi za titulu.

- Eh, tko će znati kako će završiti ova borba Rijeke i Dinama? Baš mi je teško kazati kome bih dao prednost. Rijeka ima silinu, bolju igru i Rujevicu, domaći teren na kojem je neprikosnovena. Svakom klubu mnogo je teže dobiti utakmicu na Rujevici nego bilo gdje drugdje. To je za svakog gosta najteže gostovanje u Hrvatskoj. Također, rekao bih da je Rijeka u boljoj formi od Dinama, makar se mora priznati da su se Modri digli u formi u posljednje vrijeme. S druge strane, Dinamo u rosteru ima veću kvalitetu od Sopićeve momčadi - kaže nam direktor Lokomotive Božidar Šikić.

Sposobni nizati pobjede

Onda će kazati jednu zanimljivu rečenicu...

- Bez obzira na to što je digao formu, Dinamo svaku utakmicu u drugom poluvremenu ne igra dobro, uvijek slabije nego u prvom, tako da mi nije zbog toga previše uvjerljiv. Kad bih želio dati neku prognozu, kazao bih “sve je u pet deka”. Najbolje je kazati 50:50.

Šikićev klub bi mogao imati ključnu ulogu u boju dva vodeća kluba.

- Mi imamo mladu momčad. Naš problem jest što nemamo veliku dužinu klupe. Kad nam nedostaju dva-tri igrača, onda smo u nevolji. Nemamo za njih adekvatne zamjene. Međutim, uz Rijeku, mi imamo najatraktivniju igru. I dobru trku. Izuzmite prvih pet kola ili proljetni dio prvenstva i pogledajte ljestvicu HNL-a, pa ćete vidjeti kako to izgleda kad smo mi u pitanju. Imamo samo šest poraza u cijelom prvenstvu. Ali, imamo puno neodlučenih. Da imamo neku klasu kao što Rijeka ima Pjacu ili Dinamo primjerice Baturinu, onda bismo imali više bodova i bili pri samom vrhu jer bi takve klase rješavale utakmice. Da su Stojković i Kačavenda zdravi ostali u Lokomotivi, bila bi to druga priča. Onda bi se mogli pohrvati sa svima. Ovako, imamo što imamo, dobri smo i pošteni - zaključio je Šikić.

Dakle, Lokosi će i protiv Dinama i Rijeke svom snagom, pa da vidimo kako će proći Jakirovićevi i Sopićevi dečki u ulici pjesnika.
A evo što nam kaže trener Rudeša, Davor Mladina.

- Očekivao sam da će se trka za naslov prvaka voditi utroje, a ne udvoje. Nisam očekivao da će Hajduk ispasti iz trke. Vidite da nisam dobar prognozer - kazao nam je za početak Mladina.

No, dobro, da možda ponovno pokuša s prognozom?

- Ma, mislim da nikome ne mogu dati prednost, da je to čistih 50:50. Nema veze što Rijeka ima dva boda prednosti u odnosu na Dinamo i što igra na Rujevici protiv Jakirovićeve momčadi. Dinamo je naučen igrati pod pritiskom, on zna dobivati utakmice koje se igraju pod stresom, bezbroj puta to je dokazano. To iskustvo maksimirske momčadi poravnava ta dva riječka boda fore i igranje derbija na Rujevici.

Hoće li možda odlučiti prvenstvo taj veliki derbi na Rujevici?

- Lako moguće... Jedni i drugi su sposobni pobjeđivati u nizu, što se sad najbolje vidi. Da, vjerojatno će tako i biti, derbi na Rujevici bi mogao odlučiti prvaka - zaključio je Mladina.

A evo što je nakon poraza od Dinama u Maksimiru kazao trener Varaždina Nikola Šafarić.

- Naslov će osvojiti ona momčad koja pobijedi sve do kraja... Ma, stvarno je teško kazati hoće li prvak biti Rijeka ili Dinamo. To su definitivno dvije najbolje naše momčadi cijelo proljeće, cijelu sezonu. Mislim da će se na Rujevici u derbiju sresti u najboljoj formi. Ne bih se usudio prognozirati tko će osvojiti titulu - kratko će Šafarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:50