Dennis Stojković zadnje je igrao za Torino

 Nicolň Campo/Ddp Usa/Profimedia
NOVA AKVIZICIJA

Neočekivano pojačanje: Bivši igrač Juventusa, Chelseaja i Partizana pred potpisom za Rijeku!

Srpski nogometaš s talijanskom putovnicom je na Rujevicu stigao kao slobodan igrač
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 27. ožujak 2022. 17:18

Nogometaši Rijeke, barem oni koji nisu otišli na reprezentativna okupljanja i oni koji su zdravi, nastavljaju svoje mini-pripreme u suncem okupanom kampu na Rujevici. Vrijeme i temperature koje ovih dana vladaju Kvarnerom više podsjećaju na kakvu Tursku ili jug Portugala gdje su svojevremeno Bijeli znali provoditi zimske pripreme, u takvom okruženju s pogledom od “milijun dolara” na Kvarnerski zaljev i njegove otoke izabranici Gorana Tomića u sve boljoj atmosferi pripremaju se za predstojeći “derbi della Učka” koji je na rasporedu idućeg vikenda.

Osim vremena i okruženja, boljoj atmosferi svakako je pridonijela i visoka pobjeda protiv Celja u kojoj su Bijeli postigli čak pet pogodaka, sedmoplasirana momčad Prve slovenske lige koju vodi nekadašnji trener Rijeke Simon Rožman poslužila je Tomićevim pulenima kao susret za “bildanje” i povratak prijeko potrebnog samopouzdanja nakon dva uzastopna ligaška poraza koji su dobrano “protresli” klupsko okruženje.

Zaboravljeni Stanić

“Petarda” koju su Riječani isporučili slovenskim kolegama nedvojbeno je bila melem na ranu riječkom strategu Goranu Tomiću koji je ovog puta mogao biti zadovoljan rezultatom, ali što raduje još više, i igrom svojih pulena. Pogodak Issaha Abassa već u 3. minuti dao je naznačiti da su riječki dečki ovu prijateljsku utakmicu shvatili maksimalno ozbiljno, pristup, želja i htijenje bili su na vrlo visokoj razini, onakvoj kakvu su Riječani pružali veliki dio sezone.

Rijeka je tekla tečno, manje po sredini negoli po bokovima gdje su ordinirali Prince Ampem i Andrija Vukčević, a osim pet pogodaka u mreži slovenskih vratara trener Tomić i malobrojna klupska delegacija koja je susret gledala uživo mogla je vidjeti i dopadljivu napadačku te čvrstu obrambenu igru koja gostima praktički nije dozvolila da ozbiljnije zaprijete Martinu Zlomisliću, odnosno mladom Aleksi Todoroviću koji je tako upisao prve seniorske minute na golu Rijeke.

image

Issah Abass

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Bez obzira što je u pitanju bio “samo” prijateljski ogled, nakon dugo vremena vrlo dobru utakmicu u bijelom dresu odigrao je i Abass koji je na lijevoj strani riječkog napada bio prava enigma za slovenske igrače. Ganski internacionalac, osim što je bio strijelac prvog gola, svojim je suigračima “isporučio” i dvije asistencije i pritom pokazao dobar dio svog nogometnog talenta kojeg neosporno ima. Zašto ga ne pokazuje češće i u kontinuitetu, to zna samo Abass.

Ozljedama načetoj momčadi u posljednjih osam kola nikad neizvjesnijeg prvenstva ovakav Abass sigurno će dobro doći. Nakon dužeg vremena priliku je dobio i pomalo zaboravljeni veznjak Mato Stanić, prema prikazanoj igri sasvim se dobro uklopio u planove šibenskog stratega na klupi Rijeke, a još jednu solidnu utakmicu odradio je i Ivan Lepinjica. Sve su to dobre vijesti uoči nastavka prvenstva u kojem bi Rijeka mogla dobiti i jedno neočekivano pojačanje.

image

Ivan Lepinjica

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

U školama velikana

U ogledu protiv Celja Rijeka je priliku dala i 19-godišnjem ofenzivnom veznjaku Dennisu Stojkoviću, srpskom nogometašu s talijanskom putovnicom čiji bi formalni potpis mogao uslijediti uskoro. Stojković je na Rujevicu stigao kao slobodan igrač, a osim pogotka pokazao je još neke kvalitete poput brzine i tehnike. Stojković je inače bio u omladinskim školama velikih klubova poput Juventusa, Chelseaja i Torina, a u seniorskoj karijeri ima 11 nastupa za beogradski Partizan u prošloj sezoni. U Rijeku je stigao preko Torina u čijoj se seniorskoj ekipi ipak nije uspio nametnuti.

Ono što Tomića može i dalje brinuti, a na to nikako ne može utjecati, jesu ozljede koje su načele nekoliko igrača Bijelih. Osim već duže odsutnog Obregona, pa sada i kapetana Hrvoja Smolčića, u susretu protiv Celja nije bilo niti veznjaka Adriana Libera te Domagoja Pavičića.

Motor riječke momčadi, vrlo je vjerojatno, preskočit će i derbi s Istrom 1961, dok bi Haris Vučkić, kojeg također nije bilo u ogledu s Celjem, ipak trebao biti na raspolaganju treneru Tomiću na predstojećem susretu u Puli. Upravo je Vučkić s dva pogotka bio jedan od boljih igrača u posljednjoj visokoj pobjedi Rijeke u Puli (3:6). Ponovilo se, “mantra” je to Riječana kroz tjedan koji slijedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:49