MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POGLED IZ TURSKE

‘Nešto ne štima u Rijeci, igrači si jedni drugima moraju reći u facu što ih ide, inače neće biti dobro‘

Nekadašnji nogometaš Dinama i Rijeke danas iz Konyaspora prati oprečnu situaciju u svojim klubovima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 13:39

Domagoj Pavičić odlično povezuje Dinamo i Rijeku, čiji je sraz u petak u HNL-u. Rođeni Zagrepčanin, plemeniti španer koji je pet godina bio pod ugovorom s Dinamom (istina, pritom je dio vremena igrao na posudbi u Lokomotivi), ovog je ljeta iz Rijeke, čiji je dres nosio pet sezona, prešao u turski Konyaspor.

- Vruće je ovdje u središnjoj Turskoj, otkako sam stigao prije tri mjeseca kišu nisam vidio - javio nam se Pavičić nakon treninga kluba koji je u proteklom prvenstvu bio treći, ali je ovog ljeta kiksao i ispao u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu od Vaduza iz Lihtenštajna, aktera u drugoj švicarskoj ligi.

Upali u crnu rupu

I on i Robert Murić igraju povremeno...

- Na početku mi je bilo neobično, međutim, uklopili smo se u međuvremenu Murić i ja u momčad. Pretpostavljao sam da ću postupno hvatati mjesto u sastavu jer imali su dobru sezonu i trener preferira igrača koji su od prije u klubu. Borim se. Pretposljednju utakmicu igrao sam od početka, pobijedili smo 4:0, a onda sam sljedeću sjedio na klupi. Šutim, radim, novi sam, bit će prilika i ne bojim se za sebe. Poraz od Vaduza je bio neočekivan, malo smo ih podcijenili, trebali smo proći, iako su oni došli do skupine. Konyaspor nije u rangu Fenerbahčea, Galatasaray ili Bešiktaša, premda smo sad dobili Fenera, ali uvjeti su odlični, jako sam zadovoljan.

Što se dogodilo Rijeci otkako ste je napustili vi, Drmić, Murić, Smolčić...?

- Odlazili su i prije odlični igrači, pa je Rijeka bila na razini i borila se za vrh ili Europu. Ne znam što se događa, ušli su u krizu, upali u crnu rupu. Igrači su prvi koji moraju između sebe to riješiti, popričati, reći jedni drugima u facu što ih ide, inače neće biti dobro. To se tako radi. Nešto ne štima. Opet, vjerujem da će se Rijeka podignuti jer uvijek u tome uspijeva. To je u Hrvatskoj veliki klub.

Je li Rijeka išta činila da vas zadrži?

- Bilo je razgovora, ali nisu me imali šanse zaustaviti. Nakon osam godina HNL-a, od toga pet u Rijeci, zasitio sam se. Htio sam se oprobati u jačoj ligi, to je normalno. Želio sam nešto više, pogotovo nakon dobre sezone koju sam odigrao.

Kontaktirate li s igračima Rijeke?

- Ne mogu reći da sam u nekom prevelikom kontaktu. Dići će se oni. Možda su neki došli nespremni, ali siguran sam da se neće boriti za ostanak.

Nikad se ne zna

U petak igraju Dinamo i Rijeka, prevladava mišljenje da će Modri glatko dobiti. U vaše doba znali ste iznenaditi na Maksimiru, ali ponešto je drugačiji bio odnos snaga.

- Događalo se i ranije da budemo u krizama, ali kad su došle jače utakmice s Dinamom, Osijekom, Hajdukom... izvlačili smo se. Možda je to baš taj susret za Rijeku, protiv Dinama, u kojem će napraviti prekretnicu. Makar to sad zvuči nemoguće jer Dinamo igra odlično, a Rijeka je u teškoj krizi. Međutim, nikad se ne zna, gosti će se zatvoriti i pokušati na kontre, sigurno to neće biti laka utakmica za Dinamo.

Modri su ušli u Ligu prvaka...

- Pratim cijeli HNL, a Dinamo i u Europi. Gledao sam utakmicu s Bodo/Glimtom, u 117. minuti je Drma zabio, jako mi je drago. Dinamo pomaže i drugim hrvatskim klubovima i zasluženo će igrati u Ligi prvaka. Nije bilo lako, u play-offu Lige prvaka ne možeš ni očekivati da će biti lako. Bodo/Glimt je dobio Romu 6:1. Dinamo je nakon odličnog prvog dijela malo pao, no iskustvo velikih utakmica mu je pomoglo.

Martin Baturina je u fokusu, fini veznjak, što je i vaša karakteristika...

- Volim kod njega to što je drzak, nema poštovanja na terenu prema nikome, tako i treba biti. Sviđa mi se kao igrač, ako ovako nastavi imat će veliku karijeru.

Glatko do titule

Dinamo je prvi, Rijeka zadnja, od suparnika koji su se borili za vrh nastao je golem jaz.

- Ipak je i to i dalje derbi. Rijeka se znala izvući, a svi misle da će Dinamo lagano dobiti. Veliki je favorit, ali očekujem da će Rijeka dati sve što može. Trenutačno je velika razlika, Modri su se odlično pojačali nakon protekle sezone, koja je bila neizvjesna. Je, Dinamo je koplje iznad svih i mislim da će glatko uzeti titulu. Ujedno treba uživati što igra u europskoj eliti, gdje se može potući sa svima. Mi smo, Rijeka, izbacili RB, a Milana smo dobili na Rujevici 2:0. Na San Siru je bilo 2:2 duboko u sudačkoj nadoknadi kad smo primili glup gol. To govori da uvijek treba vjerovati u uspjeh - zaključio je Pavičić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 18:31