TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
BIVŠI KAPETAN

‘Neugodno sam iznenađen! Nezamislivo mi je da uz Dinamo, Hajduk i Osijek u Europu idu Belupo ili Varaždin‘

‘Ne mogu reći da sam očekivao kako će biti konkurentni Dinamu, ali nije to nivo na koji smo navikli‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. listopad 2022. 13:38

Hrvoje Smolčić je u intervjuu za Sportske novosti progovorio o karijeri u Eintrachtu iz Frankfurta i životu u Njemačkoj, a nije moglo ni bez pitanja o njegovoj Rijeci. Ekipa s Rujevice ima najgoru sezonu otkako je na njenom čelu Damir Mišković, a Smolčić ne skriva razočarenje.

"Gledao sam sve utakmice osim Kupa, tako bi bilo i da u Rijeci ne igra moj brat Ivan. Neugodno su me iznenadili. Ne mogu reći da sam očekivao kako će biti konkurentni Dinamu zbog tolikog broja odlazaka, ali vjerovao sam u kvalitetniju Rijeku s boljim gardom i stavom. Nije to nivo na koji smo navikli. To mi je žao", rekao je Smolčić pa dodao:

"Ne želim da rejting kluba pada, Rijeka to ne zaslužuje. Igrači koji su trenutačno u klubu bolji su nego što su dosad pokazali, ali moraju izaći iz zone komfora i potvrditi da mogu više. Grb Rijeke to zaslužuje. Svi i dalje u Hrvatskoj imaju respekt prema Rijeci, to treba opravdati na terenu. Nadam se da će se do kraja sezone boriti za europska mjesta. Nezamislivo mi je da kraj Dinama, Hajduka i Osijeka u Europu ide Slaven Belupo. Ili Varaždin. Uz dužni respekt svima. Rijeka mora zauzeti tu poziciju."

To je optimističan pogled, a pesimističan je da bi se mogla boriti za ostanak.

"Mislim da neće biti tako. To da Rijeka ispadne iz Lige je nemoguća misija. Iako nisu daleko od zadnjeg na tablici. Razgovaram s bratom, treba im njemački mentalitet, želja, volja i da ne odustaju do zadnje sekunde", zaključio je Smolčić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 02:14