Igrači Rijeke

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
KOLOVOZ PUN NEIZVJESNOSTI

Ništa od Europe, slijedi - prodaja! Tko će prvi otići s Rujevice? U izlogu su i tri najskuplja igrača...

Zanimljivo, Transfermarkt još uvijek kao igrače Rijeke navodi dvojicu kojih već odavno nema.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 01. kolovoz 2022. 23:12

Još točno mjesec dana do kraja je prijelaznog roka u Hrvatskoj, pa tako i u Rijeci, koju sigurno čeka tržišno zanimljiv kolovoz i to vrlo vjerojatno u – oba smjera. Ispadanje iz Europe već na prvoj europskoj prepreci sigurno nije nešto na što su predsjednik Mišković i ostatak klupske vrhuške računali, prodaja nekog od igrača, vjerojatno stožernih igrača koji su najzanimljiviji tržištu, mogla bi u sljedećih 30 dana postati surova realnost, Rijeka i velika većina ostalih klubova u Hrvatskoj i regiji prisiljena je prodavati obiteljsku “zlatninu i srebrninu” kako bi – preživjela.

Pogledom na Transfermarkt, stranicu specijaliziranu za tržišnu vrijednost igrača i usporedbom prošlosezonske i ovogodišnje momčadi Rijeke, dolazimo do negativne razlike u visini gotovo 12 milijuna eura, što je za klub poput Rijeke jako veliki iznos. Prošlogodišnja Rijeka vrijedila je 34 milijuna eura s 35 igrača u svome rosteru, dok je današnja vrijednost s istim brojem igrača nešto manja od 23 milijuna eura, s time da se kao igrači Rijeke, iz nekog razloga, i dalje vode Darko Velkovski i Ivan Tomečak, na koje trener Dragan Tadić ni u mislima ne može računati.

image

Riječani su ispali iz Europe s dva poraza od Djurgardena

HNK RIJEKA Hnk Rijeka

Najskuplji lanjski “eksponati”, koliko god to ružno zvučalo kada su u pitanju nogometaši, odnosno, ljudi s imenom i prezimenom, napustili su bijeli brod. Točnije, Rijeka je ostala bez čak šest najskupljih igrača iz prošle sezone i to je nešto što se već i sada jasno vidi kada je u pitanju kvaliteta momčadi, koja, barem na papiru, još uvijek zaostaje za onom lanjskom. Za usporedbu njihova vrijednost zajedno iznosila je 15,5 milijuna eura, što su gotovo tri četvrtine vrijednosti aktualne momčadi...

Od njih šestorice, Rijeka je uspjela zaraditi na svega dva igrača, kapetanu Hrvoju Smolčiću i Robertu Muriću, i to ukupno, naravno neslužbeno, nešto manje od pet milijuna eura, dok je njihova tržišna vrijednost iznosila šest i pol milijuna. Josipu Drmiću i Adamu Gnezdi Čerinu, dvojcu čija je vrijednost iznosila pet milijuna eura istekle su posudbe i oni su svoju sreću pronašli u drugim klubovima, dok je Rijeka, u financijskom smislu, najviše izgubila odlaskom Darka Velkovskog i Domagoja Pavičića kojima je istekao ugovor i koji klubu nisu donijeli niti – lipe iako je i njihova vrijednost zajedno iznosila četiri milijuna eura.

Rijeka danas u kadru nema skupljeg igrača od 2 milijuna eura, logično je da toliko vrijedi Nediljko Labrović, aktualni prvi vratar Rijeke i hrvatski reprezentativac, dok je iza njega po vrijednosti Lindon Selahi sa 1,8 milijuna eura, slijedi Ampem sa 1,5, Haris Vučkić sa 1,2 te Mario Vrančić, igrač na posudbi u Rijeci s milijun eura vrijednosti, koliko prema TM-u cijene i duže ozlijeđenog Mateja Mitrovića. S obzirom je Mitrović tek došao, a pitanje je kada će i zaigrati, da je Vučkić tek otkupljen od Zaragoze, nije teško pretpostaviti koji su igrači u izlogu i možebitno prvi koji će u transfernom roku napustiti Rijeku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:07