Damir Mišković

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
ZAHLAĐENJE ODNOSA

Ništa od zajedničkog ručka Dinama i Rijeke uoči velikog okršaja, pa Modri su im ‘oteli glavnog kuhara‘

Eto, kad je Hajduk i pitanju, stvari su se izgladile, ali sad se pojavila priča s Rijekom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 18:47

Vjerojatno s vremenom hoće, ali zasad nema naznaka da će otopliti odnosi Dinama i Rijeke. Znate naravno o čemu se radi, dolasku Sergeja Jakirovića s klupe Nevere s Kvarnera u plavi dom. Čitali ste sigurno što je sve izgovorio predsjednik društva s Rujevice Damir Mišković na tu temu. Naravno da nas je jako zanimalo kakav će biti susret plave i riječke delegacije na današnjem derbiju. Hoće li se pozdraviti, hoće li razgovarati, hoće li sjesti skupa u maksimirsku ložu? Hoće li možda na zajednički ručak? Dobro, ovo zadnje bi u ovakvim okolnostima vjerojatno bilo pretjerano...

Možete misliti kako bi reagirali riječki navijači da delegacija Rijeke gabluje skupa s modrom, uživa u gastronomskim delicijama, a Dinamo im je ‘oteo glavnog kuhara‘ Jakirovića.

- Mi smo pozvali riječku delegaciju da bude u našoj loži, kao što pozivamo i delegacije svih klubova s kojima igramo u Maksimiru. No, pročitali smo da će predsjednik Mišković bit s riječkim navijačima na južnoj tribini - kazali su nam u klubu

Drugih informacija u plavom klubu nisu imali. Da vas podsjetimo, dok su odnosi s Rijekom zahladili, odnosi Dinama i najvećeg suparnika Hajduka su otoplili. Podsjetimo, na utakmici Superkupa, prvi put nakon dugo godina dvojica predsjednika Barišić i Jakobušić i njihovi suradnici sjedili su zajedno u Dinamovoj svečanoj loži, u koji prije Hajdukovi predstavnici nisu niti pomišljali ići, a i Mirko Barišić te još neki Dinamovi funkcionari godinama nisu dolazili na Poljud. Bio je to uvod za još bolje odnose koju su kulminirali na startu HNL-a kad su Majstori s mora opet igrali u Maksimiru. Delegacije naših najvećih klubova i velikih suparnia, prvi put nakon 12 godina zajednički su ručali uoči derbija!

Lukša Jakobušić s jedne i Mirko Barišić s druge strane, predvodili su visoke delegacije svojih klubova na ručku u maksimirskoj VIP loži! Atmosfera je kako saznajemo bila opuštena. Eto, kad je Hajduk i pitanju, stvari su se izgladile, ali sad se pojavila priča s Rijekom. Pretpostavljamo da će s vremenom ovakva situacija biti riješena i da će Dinamo i Rijeka opet u međusobnim odnosima funkcionirati na normalan način, kao i do sada. Previše je bilo dobre suradnje svih tih silinih godina, i prije nego što je za predsjednika riječkog prvoligaša stigao Mišković. Da ne spominjemo koliko je bilo igračkih dolazaka iz Dinama u Rijeku, a bilo je i obrnuto. No, stvar je sada još vruća, emocije se nisu do kraja slegle.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 17:52