TOM DUBRAVEC Cropix
POVRATAK SA STILOM

Njegov povratak nakon teške ozljede veliki je dobitak za Rijeku: ‘Bilo je baš gadno, ali to je sada iza mene‘

‘Moraš doći do toga da možeš podnijeti neku malu bol koja s vremenom prođe‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 29. studeni 2023. 17:37

Po svome dolasku u Rijeku njegovo je ime bilo podcrtano kao provjerena vrijednost i dokazana kvaliteta. Marijan Čabraja iza sebe je već imao nekoliko HNL sezona, bio je član Gorice i Dinama, i svi su ga vidjeli kao prvi izbor na lijevome boku, posebice zato što se već tada “šuškalo” o onom što se u konačnici i dogodilo, a to je odlazak Andrije Vukčevića.

Svoje prve minute Čabraja je skupljao kroz pripreme u prijateljskim utakmicama, a prvi službeni nastup upisao je na Poljudu pod vodstvom tadašnjeg trenera Jakirovića, gdje su Bijeli doživjeli prvi od dva ovosezonska ligaška poraza.

Činilo se tada da je Čabraja tu, “unutra”, no onda ga je ozljeda pubične kosti udaljila od terena gotovo tri mjeseca. Isprva se nije činilo da će se to toliko zakomplicirati, znao je rođeni Istranin biti i na klupi ako zatreba, no daleko je to bilo od ozbiljnih treninga kojima se napokon vratio, a ozljedom Gode i “uletio” u prvu momčad i to kako - sa stilom!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Ozljeda pubične kosti bila je baš gadna, upalila se ta kost. To se najviše rješavalo nekim vježbama i - mirovanjem. Moraš doći do toga da možeš podnijeti neku malu bol koja s vremenom prođe, ali to je sada, hvala Bogu, iza mene. Nije mi bilo lako, ali to je sada sve O.K. - kazao je Čabraja u uvodu.

Borba s Pašalićem

Vratio se u momčad na najbolji mogući način. Prvo asistencijom Mitroviću za bod protiv Dinama, u međuvremenu je Triestini zabio “golčinu” iz slobodnog udarca, da bi i Varaždinu s 30-ak metara pogodio gredu i bio jako blizu pogotku..

.- Ne mogu se požaliti na formu, stvarno dobro ide. Vjerujem da će se tako i nastaviti, nema razloga da tako i ne bude. Slobodnjaci? Ha, ha, bit će sad borba između Pašalića i mene, baš smo se jučer zezali na treningu oko toga... Nema tu problema, kako se god tko bude osjećao, neka puca. On je sjajan u tome, isto ima sjajnu lijevu nogu. Mislim da smo sada još bolji u tome. Osjećam se super, imam samopouzdanja i uz momčad kakvu imamo te nogomet koji igramo je puno lakše doći do forme i znatno se lakše uklopiti kada imaš ovakve igrače uz sebe - dodao je Čabraja.

Zadovoljan je i s fizičkom spremom s obzirom na to da je dugo izbivao...

- Sigurno postoji prostor za napredak, ali generalno sam zadovoljan i tim dijelom. Baš sam nedavno pričao s kondicijskom trenerom o tome, dosta je iznenađujuće kako se dobro osjećam na terenu. Iskreno, mislio sam da će to biti puno gore, ali očito je sve jako dobro prošlo i mogu dosta trčati, mogu izdržati fizičke napore i vjerujem da će to biti samo bolje - dodao je 26-godišnjak, koji će gotovo sigurno nastupiti i u Osijeku ovog vikenda protiv ambicioznog domaćina koji traži izlaz iz svoje mini rezultatske krize.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Imaju novog trenera, vide se neke promjene u igri, no sve je na nama što se naše predstave tiče. Pokazali smo do sada da smo stvarno ozbiljni, konkurentni za nešto više. Naravno, nešto će se pitati i protivnika, no budemo li mi igrali svoju igru, onako kako znamo i kako smo pokazali mislim da neće biti problema. Moramo gledati samo sebe, sve dok mi radimo kako treba na terenu onda nas je stvarno teško zaustaviti - poručio je Čabraja.

Sve se poklopilo

Svjestan je da to neće biti lagan zadatak, posebice kada znaš da protivnik u svojim redovima ima nekoliko igrača koji jednim potezom mogu riješiti susret.

- Ma jasno, nezgodni su, protiv takvih ekipa nikad ne znaš tko od tih individualaca može većinu vremena biti najgori na terenu,a onda bljesnu u jednom trenutku i zabiju ti neki eurogol. Tu je Caktaš, Lovrić, pa i mladi Anton Matković... Osijek je ozbiljan klub, ima tamo ozbiljnih igrača tako da se ne smijemo niti jedne sekunde opustiti. No, kako oni imaju svoje adute, imamo ih i mi, bit će zeznuto, no ponavljam, moramo gledati samo sebe - pojasnio je Čabraja.

Opus Arena je Rijekina najteža utakmica do kraja ove godine.

- Da, tako ispada, čeka nas onda i gostovanje u Vinkovcima, no idemo iz susreta u susret. Morat ćemo i to odraditi kako treba, a onda nas čekaju dva susreta kući. Naš teren je specifičan, jako brz i protivnicima je teško, znam to još iz vremena kada sam kao gost dolazio na Rujevicu. Tu je uvijek bilo ekstremno teško igrati. No, moramo ići iz susreta u susret, prvo Osijek. Mrvicu smo se mučili na gostovanjima do sada, mislim da smo u Varaždinu pokazali prije svega karakter te ozbiljnost koju možemo, odnosno moramo imati. Toliko šansi stvaramo da se prema naprijed ne bojim da nećemo zabiti pogodak, no treba nam ozbiljnost i mirnoća u svakoj liniji, onda smo ekipa s glavom i repom - kaže Čabraja, koji baš kao i brojni drugi nogometaši koje život dovede na Kvarner ne žali ni sekunde što je ljetos Rijeku izabrao kao svoju nogometnu, ali i trenutno životnu destinaciju.

- Kako ne bih bio zadovoljan, prezadovoljan sam, a evo nedavno sam postao i otac, tako da mi se sve poklopilo.

Linker
06. svibanj 2024 16:43