Ante Čuljak

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
OGLASIO SE HNS

Nova sudačka analiza: Osijeku ipak nije trebao biti dosuđen penal, a isključenje na Poljudu nije opravdano!

Na službenoj web-stranici HNS-a objavili su sudačku analizu utakmica 23. kola Prve HNL
Piše: SNObjavljeno: 15. veljača 2022. 13:21

"Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica Hrvatski Telekom Prve lige, objavljujemo sudačku analizu 23. kola", stoji u priopćenju HNS-a, a u nastavku se nalaze analize pojedinih utakmica koje prenosimo u cijelosti.

"ŠIBENIK - HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Glavni sudac: Ivan Bebek. Pomoćni suci: Sanja Rođak Karšić i Nikola Kečkiš. VAR sudac: Zdenko Lovrić.

49. minuta: Neispravna procjena drugog pomoćnog suca u primjeni pravila XI – (priznati pogodak). Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XI tijekom naknadnog pregleda incidenta slijedom VAR intervencije. Ispravna odluka - kažnjivo zaleđe i utjecaj na suparnika.

HAJDUK - SLAVEN BELUPO

Glavni sudac: Ante Čuljak. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Anto Marić. VAR sudac: Marin Vidulin.

62. minuta: Izdana druga isključujuća opomena igraču Slaven Belupa ne pronalazi svoju opravdanost u PNI-e. (KNS HNS-a podsjeća na jasne smjernice i naputke UEFA sudačke komisije, KNS HNS-a u razmatranjima izdavanja isključujuće druge opomene).

OSIJEK - RIJEKA

Glavni sudac: Fran Jović. Pomoćni suci: Hrvoje Radić i Luka Pušić. VAR sudac: Duje Strukan.

42. minuta: Ispravna procjena suca utakmice “nema prekršaja kažnjive igre rukom“ u interpretaciji pravila XIV. S razmatranjem da, iako je intervenirao, VAR sudac tijekom naknadnog pregleda incidenta sucu utakmice “nije“ ponudio egzaktan dokaz i mjesto kontakta lopte i tijela braniča. KNS-a odluku suca utakmice smatra ispravnom, a intervenciju VAR suca neopravdanom.

46. minuta: Ispravna procjena suca utakmice. Igrač Rijeke u prirodnoj (nogometnoj) borbi za loptu nadskočio je svoga suparnika, igrao loptom i istovremeno počinio prekršaj. Iako igrač jednim dijelom svoje ruke dolazi u kontakt sa suparnikom, jasnim smjernicama PNI-e ovakav način upotrebe ruke (s razmatranjem mjesta kontakta, intenziteta) ne smatra se preoštrim ili nesmotrenim prekršajem te samim time nije podložan disciplinskoj sankciji.", stoji u priopćenju HNS-a.

Strahonja kaže da je Osijeku trebao biti dosuđen jedanaesterac

Sudački ekspert HTV-a Mario Strahonja komentirao je u sinoćnjoj emisiji 'Stadion' sporne situacije iz 23. kola HNL-a ovoga vikenda. Posebnu je pozornost posvetio derbiju Osijeka i Rijeke u kojem je momčad Nenada Bjelice slavila 1:0.

Strahonja smatra da je Osijeku u 42. minuti trebao biti dosuđen jedanaesterac nakon što je lopta u ruku pogodila igrača Rijeke Krešića.

Strahonja tvrdi da je sudac Lovrić krivo procijenio i nije dosudio najstrožu kaznu iako je imao pomoć VAR-a.

"Sucu Joviću nije bilo lako, bila je to izuzetno teška utakmica koju je pokušao držati u ravnoteži, ali je usprkos previdima generalno je dobro sudio", rekao je Strahonja.

Upravo nakon ove situacije, pomoćnik Nenada Bjelice, Nino Bule, dobio je crveni karton, no Strahonja smatra da je Lovrić ovdje pravilno prosudio i zbog prigovora isključio Bulu.

Strahonja smatra i da je isključenje trebao zaraditi i igrač Rijeke Čestić zbog dva gruba prekršaja pred kraj utakmice. Isti je igrač zabio autogol kojim je Osijek na kraju došao do tri vrijedna boda.

"Trebao je dobiti dva žuta kartona i isključenje. Prvo je igrao rukom, a potom laktom u skoku udario protivničkog igrača".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 22:49