Bruno Bogojević

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
USMJERIO PRVENSTVO

Novi junak Rujevice bio je maestralan: ‘Pokazali smo tko je gazda! A Rijeci sam već pomogao da osvoji titulu‘

Junak dvoboja s Lokomotivom bio je dvostruki strijelac Bruno Bogojević
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 19. veljača 2024. 22:43

Trener Željko Sopić, nakon glatke pobjede, bez ijedne mrlje, nad Lokomotivom za jednog je igrača kazao da je trebao startati i u Velikoj Gorici, no dan prije susreta dobio je crijevnu virozu i njegovog imena nije bilo niti u zapisniku dvoboja.

Naravno, riječ je o junaku utakmice s Lokomotivom, Bruni Bogojeviću, gdje je Rijeka superiornom igrom i visokim rezultatom nadigrala mlade i poletne Lokose, a Bogojević, kojeg je trener Sopić pomalo neočekivano pretpostavio imenjaku Godi na lijevoj strani obrane, vratio mu je ukazano povjerenje na najbolji mogući način - s dva maestralna pogotka koji su susret debelo usmjerili ka šestoj uzastopnoj pobjedi Sopićevih pulena koji su konačno ostali ne samo jedina neporažena hrvatska momčad u 2024. godini, već i momčad koja je u istoj nanizala sve pobjede!

Nominalno desno krilo, 25-godišnji Bogojević je protiv mlade i poletne zagrebačke momčadi zaigrao na lijevom beku i to kako - maestralno. Ne samo zbog vrhunska dva pogotka u maniri rasnih strijelaca i odlične suradnje s nogometnim virtuozom Markom Pjacom već i zbog činjenice da je i iza Bogojević bio neprelazna karika riječkih "monstruma" koji protivniku nisu u više od 90 minuta igre dozvolili niti jednu smislenu akciju, a kamoli neki opasniji udarac prema golu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Odmah nakon dvoboja i sam se Bogojević složio da je to bila partija - iz snova.

- Pa da, drago nam je prvenstveno što smo pobijedili tu utakmicu i postigli četiri pogotka, što smo pokazali gard pobjednika i što drugo reći... Postigao sam i dva pogotka, jako slična gola, presretan sam. Jesam li zabio kada dva na utakmici? Ne, mislim da ne, ovo je prvi put, kazao je Bogojević u uvodu kojeg su Riječani, do ove utakmice, više pamtili po obilatoj pomoći u dresu Slavena negoli po igrama, odnosno minutama u bijelom dresu kojih nije bilo previše.

Upravo je Bogojević u sudačkoj nadoknadi sada već te davne 2017. godine postigao pogodak vrijedan pobjede nad zagrebačkim Dinamom u Koprivnici, u okviru 30. kola, čime su Modri praktički izgubili i prvenstvo šest kola prije kraja kada su Kekove trupe pobjegle na, pokazalo se, nedostižnih osam bodova razlike.

- Tada je Rijeka bila prvak, nadam se da ćemo ove godine ostvariti to što je Rijeka ostvarila onda. Je, taj pogodak je dosta usmjerio prvenstvo. Možda i ova dva usmjere nešto? Dao Bog, ha, ha - dodao je Bogojević koji smatra da je Rijeka u potpunosti zasluženo stigla do nova tri boda protiv izabranika Silvija Čabraje.

- Mislim da smo se od prve minute nametnuli svojom pas igrom i svojim gardom, trkom. Apsolutno Lokomotivi nismo dozvolili ništa, niti da nam šutiraju praktički u okvir gola, a od prve minute smo pokazali tko je ovdje gazda i mislim da smo zasluženo upisali nova tri boda - rekao je Bogojević čiji su suigrači također bili na visini zadatka. Osim riječke kombinatorike, domaćin je pokupio gotovo sve druge lopte, odnio puno duela...

- Mislim da su za to najzaslužniji igrači iz vezne linije, Selahi, Hodža i Fruk koji su te druge lopte kupili, a mi smo nakon toga mogli ostvariti normalnu, našu pas igru i brže izlaziti u polukontre. Obrana s Radeljićem na čelu koji je opet bio zapažen? Ma Radeljić je bio stvarno... Nema se tu što puno reći, čovjek iza sebe već ima ozbiljnu karijeru, igrao je u velikom klubu i pokazuje da je pravi - naglasio je Bogojević čija je momčad, uz njega, u potpunosti limitirala protivnika koji je samo u 2024. Dinamu "otkinuo" velikih pet bodova.

Na Maksimiru su ih šokirali 3:0 glatkom pobjedom da bi u Kranjčevićevoj dvoboj završio bez pobjednika (2:2) iako su Čabrajini momci vodili u dva navrata.

- Mislim da im praktično nismo dozvolili da ništa naprave iz te kontre i polukontre gdje su oni najjači, nismo im tu dozvolili apsolutno ništa i mislim da smo ih zasluženo svladali - poručio je Bruno koji je konačno dočekao svojih "pet minuta" u riječkom dresu koji nosi još od kraja 2022. godine kada je kao slobodni igrač, nakon petogodišnjeg ugovora s prvoligašem iz rodnog mu grada, stigao u Rijeku.

Nakon Lokomotive, Riječanima slijedi sigurno jedna od najbitnijih utakmica proljeća u kojem se Sopićeve trupe s pravom mogu nadati tituli. Nerijetko je Dinamo u Maksimiru bio enigma za brojne riječke momčadi, je li konačno došlo vrijeme da Rijeka odigra i tamo jednu pravu utakmicu s gardom koji bi nerijetko ostao u tunelu Tuhobić...

- Smatram da nema ljepših utakmica od derbija, no mislim da se i nakon te utakmice ništa bitno neće dogoditi, pobijedili mi ili izgubili u Zagrebu. Idemo utakmicu po utakmicu, još je 13 kola do kraja i raspleta prvenstva. Ništa se neće riješiti s tom utakmicom. Njihova kvaliteta? Pa dižu se, gledali smo ih protiv Betisa. Dinamo je već godinama prvak, znamo gdje idemo i kako će tamo biti, znamo da sigurno neće biti lako. No, i mi imamo svoje kvalitete, iza nas je pozitivan niz i smatram da ćemo pružiti tamo dobru partiju. Kriza Dinama? Ma Dinamo je uvijek Dinamo, pogotovo u HNL-u, mi trebamo od prve minute u taj dvoboj ući kao što smo ulazili zadnjih pet utakmica i onda možemo tražiti svoju priliku - zaključio je Bogojević.

Baš mi je drago što su roditelji došli u pravo vrijeme u Rijeku

Prilika je jasna, u borbi tri kluba za naslov prvaka jedan derbi neće promijeniti mnogo no činjenica je da bi pobjednik iz istog izašao s bitno drugačijim stavom i velikom psihološkom prednošću u odnosu na konkurenciju.

- Bit će to teška borba do kraja, smatram da bi se puno toga moglo rješavati u zadnjim utakmicama, neće to ni blizu biti prije riješeno, neće tu jedan derbi ništa naročito promijeniti. No mi se nadamo da ove godine možemo uzeti naslov. Mislim da su, po meni, najbitnije, one nazovimo ih "male" utakmice gdje moramo uzimati bodove kao što smo ih uzeli Lokomotivi. Moramo jasno pokazati taj gard da želimo biti prvaci, da želimo više i to je to - pojasnio je riječki junak subotnjeg dvoboja koji je na stadionu imao i posebnu podršku.

- Je, došli su moji roditelji, a bila je tu i cura koja i živi sa mnom ovdje. Baš mi je bilo jako drago što su moji došli iz Koprivnice baš onda kada sam ja zabio ta dva pogotka. Prelijepo, što drugo reći - dodao je Bogojević koji nije propustio na potpori zahvaliti i riječkoj publici koja ih je od prve do posljednje minute gurala ka još jednoj pobjedi.

- Ma što reći, hvala svim ljudima koji su došli i koji u velikom broju dolaze, tolikom da rasprodajemo stadion neovisno igramo li protiv Belupa, Istre, Dinama. To je nešto najljepše za svakog igrača, igrati pred punim stadionom - podvukao je Bogojević i sa smiješkom na licu napustio mjesto "zločina".

Bogojević 2017. jednom za Belupo, Bogojević 2024. dvaput za Rijeku za još jedan korak bliže drugoj tituli prvaka... (sl)

Bogojević u HNL-u

2016./17. SB - 9 utakmica, 1 gol

2017./18. SB - 12 utakmica, 0 golova

2018./19. SB - 24 utakmice, 2 gola

2019./20. SB - 32 utakmice, 2 gola

2020./21. SB - 28 utakmica, 1 gol

2021./22. SB - 26 utakmica, 1 gol

2022./23. Rijeka - 1 utakmica, 0 golova

2023./24. Rijeka - 6 utakmica, 2 gola

Ukupno - 138 utakmica, 9 golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 00:20