Bruno Petković

 VOJKO BASIC Cropix
OGROMAN ZAMAH ZA NASLOV

O tituli bi mogla odlučivati utakmica u kojoj Dinamo uopće nema utjecaja: ‘To je ključ cijelog prvenstva‘

‘Što se Kupa tiče, da se finale odigra sada, malu prednost dao bih Dinamu‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. travanj 2024. 15:40

Kako će se rasplesti završnica prvenstva, tko bi mogao biti slavljenik u finalu Kupa? Ta pitanja smo postavili poznatom hrvatskom treneru Igoru Pamiću.

- To je zaista teško odgovoriti. I kad se radi o prvenstvu, a još je teže dati prognozu za dvije utakmice finala Kupa. Zato što je sve još predaleko. Stvari se mogu brzo promijeniti. U finišu sezone odlučit će tjelesno i psihološko stanje momčadi. Bilo bi presmiono kazati tko će uzeti naslov prvaka, tko će uzeti Sunce. Ali, da se sada, recimo, igra finale Kupa, ni Dinamu, a ni Rijeci ne bih dao prednost - kaže Pamić.

Onda malo zastaje pa dodaje...

- Dobro, da se sad igra finale Kupa, možda bih malu prednost dao Dinamu. I to zbog dobre forme Brune Petkovića i Martina Baturine. Samo bi tu bila razlika između Dinama i Rijeke. Međutim, s obzirom na to da se ne igra sada, nego tek polovicom i krajem svibnja, morat ćemo se strpjeti kad se radi o bilo kakvim prognozama.

image

Bruno Petković

VOJKO BASIC Cropix

Kad se, pak, radi o finišu sezone u HNL-u, Pamić ima ovakvo mišljenje:

- Rijeka u ovom trenutku ima pet bodova više od Dinama, ali Modri imaju utakmicu manje, onu s Varaždinom. Međutim, po meni je najbitnija utakmica, možda i ključ cijelog prvenstva, ova sljedeća koja se u nedjelju igra na Rujevici, derbi između Rijeke i Hajduka. Jer, ako Rijeka pobijedi, ostaje na pet bodova fore, a dobiva još jedan ogromni zamah. Ali, ako Rijeka kiksa, Dinamo bi bio u strahovitoj prednosti. Kad sad pogledamo situaciju u kojoj se našao Hajduk, bilo bi nekako logično očekivati pobjedu Rijeke. No, mislim da im neće biti lako.

Zaključuje...

- Da, rekao sam da bi pobjeda Rijeke nad Hajdukom bio ogroman zamah za sam finiš prvenstva, međutim, to ne znači da bi bila u nekoj prednosti koja bi joj osigurala naslov jer Dinamo ima tu zaostalu s Varaždinom, koju mora dobiti, što je zaista realno očekivati. Ako Dinamo želi naslov, mora jednostavno pobijediti Varaždince. Ako Modri ne dobiju Varaždinu ovakvoj situaciji, nisu zaslužili naslov prvaka. U tom slučaju bi možda mogao biti odlučan onaj derbi na Rujevici, Rijeka - Dinamo. Naravno, ako se Rijeka ili Dinamo negdje usput ne poskliznu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 16:26