DAMIR SKOMRLJ Cropix
POSTAJE OZBILJAN IGRAČ

Odbačeni dinamovac briljira, ali na Maksimiru su predvidjeli da bi se to moglo dogoditi i već imaju plan?

Sve više djeluje kao igrač koji krupnim koracima grabi naprijed
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 29. srpanj 2023. 17:41

Kada će jednom raditi retrospektivu karijere, za što ima vremena, jer broji tek 21 godinu, Niko Janković posebno će poglavlje sačuvati za Sergeja Jakirovića. Razlozi za to i više su nego jasni: ovaj dečko pod paskom lisca Jakira, naime, upisao je 58 utakmica, u kojima je zabio 11 pogodaka i upisao sedam asistencija, a pritom se od talenta razvija u vrlo, vrlo ozbiljnog igrača.

Gol Dukagjiniju za 1-0 u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige, stigao je tek kao šlag na tortu, no već u ranom dijelu sezone kristalizira se činjenica da će odbačeni dinamovac biti jedan od ključnih igrača ove Rijeke. Tri gola i asistencija u dvije utakmice sve to bjelodano dokazuju. No, Janković i bez tih "dodataka", djeluje doista kao igrač koji grabi krupnim koracima naprijed. I koji će bezdvojbeno biti i glavna prijetnja Hajduku na rasprodanom Poljudu...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Janković, međutim, nije priča samo u Rijeci, već i u Zagrebu, gdje se velik broj Dinamovih pristaša pita zašto ga Bišćan nije vidio, ili mu dao priliku, no, ako su istinite naše informacije, Dinamo se zaštitio određenim klauzulama po kojima, recimo, ima pravo povlaštenog prvokupa ako ovog veznjaka želi vratiti na Maksimir. Uglavnom, Jakirovićeva Rijeka, ozbiljna momčad koja bi trebala dodatno rasti, u ovom dečku ima zalog svijetle klupske budućnosti. A istodobno, sve viđeno u Zrinjskom, a od proljetos i u riječkom dresu, sugerira da su Jakirović i Janković ubitačan tandem i savršeni spoj. Taj duet očito je fenomenalno "kliknuo" i važna je poluga u riječkim nastojanjima da uđe u skupinu Konferencijske lige, ali i da opasno zakuha situaciju u domaćem prvenstvu. Ako ovako nastave i dalje, radit će se doista o jednom od najboljih partnerstava viđenih na hrvatskim travnjacima.

Linker
17. svibanj 2024 10:38