DAMIR KRAJAC Cropix
ŠTO JE JEDANAESTERAC?

Ogorčenje nakon nesvakidašnje HNL utakmice: ‘Suđenje već dulje ne komentiram, glup sam i ništa ne znam‘

Nakon prospavane noći, za komentar suđenja upitali smo predsjednika Gorice Nenada Črnka
Piše: Toni RoićObjavljeno: 13. veljača 2024. 06:51

Iako vidno razočaran, utučen i frustriran, trener velikogoričke momčadi Dinko Jeličić nije na konferenciji za novinare želio odgovoriti na direktno pitanje - osjeća li se opljačkanim poslije pet dosuđenih kaznenih udaraca protiv njegove momčadi u dva dvoboja s Rijekom?

Zamotao je to u celofan “da se osjeća frustrirano”, ali što zaista misli dovoljno je bilo pročitati s njegovih usana nakon što je Pjaca promašio prvi kazneni udarac u 45. minuti. Televizijska kamera sjajno je uhvatila njegovu reakciju, reakciju na nepravdu koju su velikogorički navijači osjećali u zraku u obje utakmice...

Nakon prospavane noći, za komentar suđenja upitali smo i predsjednika Gorice Nenada Črnka.

- Suđenje ne komentiram još od prošle sezone jer ni tada nisam znao što je kazneni udarac, a što nije, ali nakon šest jedanaesteraca protiv Gorice u tri utakmice u 2024. godini za sebe mislim da sam glup i da ništa ne znam - kazao je predsjednik velikogoričkog prvoligaša Nenad Črnko.

Pogled u prošlost: Rijeka izjednačila Hajdukove penale iz 2020.godine

Sjećate li se kada je posljednji put neki klub u ligi zaradio tri kaznena udarca u jednoj utakmici kao Rijeka u Velikoj Gorici? Odgovor nije težak jer mnogi pamte dvoboj Varaždina i Hajduka, odigran 2. veljače 2020. godine. Bila je to povijesna utakmica jer prvi put je arbitrirao VAR, a na terenu je sudio Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca i čak triput uz pomoć video-snimke pokazao na jedanaesterac za Hajduk. Dvaput su Varaždinci igrali rukom, a jednom napravili prekršaj u šesnaestercu. Prvi udarac s 11 metara Mijo Caktaš nije realizirao, drugog jest, a iz trećeg je zabio Samuel Eduok.

Zanimljiv je i podatak da je Duje Strukan prije ova četiri već jednom u Velikoj Gorici dosudio tri penala. Bilo je to u utakmici Gorice i Dinama u proljeće 2019. godine, a sva tri su realizirana. Dvaput je za Dinamo zabio Andrić, dok je za domaće strijelac bio Lovrić i završilo je 1:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 19:41