DAMIR SKOMRLJ Cropix
ČEKA SE DA ‘PRORADI‘

Oko njega se dizala velika pompa, najavljen je kao pojačanje, a još je daleko od ozbiljnog nogometa

Klub s Rujevice dosad nije dobio maksimum od svojih akvizicija
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. kolovoz 2022. 10:21

Rijeka je u HNL-u osvojila četiri boda u prve dvije utakmice jer Jadranski derbi s Hajdukom je odgođen, ispala je u Europi porazima u ogledima sa švedskim Djurgardensom i dojam nije osobit. I trener Dragan Tadić i dobar dio ekipe su novi, udar na kralježnicu i kvalitetu odlasci su Drmića, Pavičića i Murića, za koje nisu dovedene prave zamjene.

Danas Bijeli s Kvarnera imaju evidentno lošiju momčad nego protekle sezone koju su okončali na četvrtom mjestu. Prijeti li Rijeci da izgubi poziciju u top četiri ili bi takve najave otišle u crnilo koje ne bi oslikalo realnost?

Bek i napadač

Klupska struka i dalje radi na pojačanjima, traži se prvenstveno desni bek, a jako bi dobro došao i napadač bolji od Obregona. Rijeka će ostati aktivna na “mercatu” do kraja, možda se u zadnji čas otvori opcija koju sada nitko niti ne vidi. Dogodi se da nekim igračima propadnu sve kombinacije, pa klub poput Rijeke bude odlična stanica za revitalizaciju ambicija.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Dosad se zna da je Rijeka ostala bez devetorice igrača s imenom, od toga je sama odlučila da neće dalje s golmanom Andrejom Prskalom, a drugim putem krenuli su: Darko Velkovski, Robert Murić, Domagoj Pavičić, Josip Drmić, Adam Gnezda Čerin, Hrvoje Smolčić, Issah Abass i Sava Čestić. Nisu svi bili jednako bitni, niti igra zbog svakog od njih pati u istoj mjeri, ali kad se “vagonom” odvoze igrači koji su znali podići publiku na noge, prema su u završnici pokvarili dojam o sezoni, to ne može biti dobro. Rijeka je fantastično godinama tijekom ljeta odijevala novo ruho, mijenjala velik broj igrača za druge, prodala one na kojima je mogla zaraditi i našla odgovarajuće zamjene.

Pokazala je majstorstvo “plivanja” u zadanim okolnostima da se održi rang ekipe, ali ovo im je zasad najteže ljeto, nikad nisu bili u lošijoj poziciji. Kad imaš Andreja Kramarića, pa nakon njega “iskopaš” Marija Gavranovića, dodaš Antonija Čolaka, potom Josipa Drmića... a da za nijednog ne platiš ulazni transfer - to je briljantno. Međutim, ovog ljeta samo je rubrika odlazaka jednako zvučna, dolazaka nipošto.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Oslanjanje na mlade koje smo vidjeli u Prvoj ligi u dresu Hrvatskog dragovoljca može biti trnovit put. Pritom, Rijeka je i dalje otvorena za prodaju, najatraktivniji eksponati su golman Labrović, koji je postao reprezentativac, te veznjak Selahi, a ako bi se ukazala prilika niti dečkima poput Hodže i Frigana ne bi bila spuštena rampa. Za odgovarajuću cijenu. Pitanje je kako će točno roster izgledati kad se zatvori prijelazni rok.

Solidne zamjene

Dosad su stigli Mateo Pavlović, Mario Vrančić, Matej Mitrović, Nikita Vlasenko, Alen Halilović, Filip Dujmović, Pablo Alvarez i Nais Djouahra. Dok potonjeg tek trebamo vidjeti, ovi ostali se nisu pokazali kao pojačanja. Neki su solidne zamjene za otišle, većina nisu ni to. Alen Halilović, oko kojeg je bilo najviše pompe, daleko je od ozbiljnog nogometa. Mitrović, koji je kao član šampionske Rijeke imao najbolje predispozicije da bude osnaženje ekipe, odmah se ozlijedio. Vraća se sad s bolovanje Solano. Vrijeme bi Rijeci trebalo biti saveznik, ali danas je pitanje za koje će mjesto na ljestvici na kraju biti u borbi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:20