Rijeka - Hajduk

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
SUĐENJE NA RUJEVICI

‘Oko sokolovo‘ o Čulini: ‘Ako imaš upute, ako ti ih je Uefa dala, iskoristi ih! Tada će te poštovati‘

Skomina je kazao da je sudac odradio dobar posao, ali i dao pokoju smjernicu
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2024. 22:43

Slovenski sudac Damir Skomina prokomentirao je Jadranski derbi za MAXSport te zaključio da je sudac Ante Čulina odradio dobar posao, ali ipak ima nekoliko smjernica za bolju izvedbu.

- Utakmica je zahtijevala stalnu pozornost suca i mislim da mu je to uspjelo. Čuo sam mnogo prije utakmice mnoge na suđenje, no on je super odsudio. Nema se nitko što žaliti, posao je korektno odrađen. Možda ne kritika, nego uputa vezana za gard suca - započinje Skomina.

Nakon toga je izdvojio situaciju iz 45. minute kad je Krovinović srušio Fruka, da bi nastalo naguravanje mnogih igrača.

- Iz ničega kreće rasprava. Jednostavno sudac ostaje pasivan i dolazi do naguravanja. Imamo 10 do 14 igrača koji raspravljaju i guraju se. Tu su upute Uefe jasne, kad se to dogodi, moraju biti dva kartona! Ne bih rekao da baš moraju i da je to srž problema, ali ako imaš uputu, ako ti je Uefa to dala, posluži se njome. Između Smolčića i Livaje sve je krenulo, ako si tamo, moraš gledati tko je inicijator.

"Čulina je sudac kojem nije potrebno da drži sve na sebi"

Izdvojen je i žuti karton Uremovića u 53. minuti.

- To je ispravna reakcija, čisti žuti karton. Uremović je već i u prvom poluvremenu par puta dotrčavao do suca... Uputa je jasna, samo kapetan može razgovarati sa sucem. Uremović je hodao po tankoj liniji, danas je imao sreće da nije odmah bio kažnjen. Da još jednom ponovim. Dobro odsuđena utakmica. Čulina je sudac kojem nije potrebno da drži sve na sebi. Imaš jasne upute i drži se njih. Tada ćeš dobiti više poštovanja od igrača. Moraš pokazati gard.

Izdvojena je i situacija ruke Krovinovića u živom zidu nakon slobodnog udarca Marca Pašalića u 59. minuti.

- Lopta ga pogađa u ruku koja je skroz uz tijelo. Nije to kažnjivo.

Završno, izdvojena je situacija iz 82. minute, kada je Smolčić napucao Uremovića u pokušaju da zabije gol.

- Tu je jasno da je Uremović dobio udarac u pleksus. Uremović je drugom rukom potencijalno išao dosta otvoreno, ali na sreću nema situacije u kojoj bi se moglo razgovarati o igranju rukom. Nema potrebe da se priča o sucu nakon ove utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 22:44