GORAN MEHKEK Cropix
SOPIĆEV VELIKI ADUT

‘On je najbolji igrač HNL-a! Nisam promijenio mišljenje, opet je pokazao da je bolji od Petkovića i Livaje‘

‘Osjećaj je dobar, ali bit će još bolji kada osvojimo trofej‘, kaže Lindon Selahi
Piše: Marijan ProjičObjavljeno: 14. travanj 2024. 11:55

U zimskom prijelaznom roku Lindon Selahi bio je na izlaznim vratima Rujevice. Pregovori o produženju vjernosti zapeli su, i pouzdani zadnji vezni Rijeke postao je meta Hajduka, a spominjali su se Dinamo i povratak u belgijski Standard. No, uoči starta proljetnog dijela sezone, iznad Rujevice uzdigao se bijeli dim. Potpisan je novi ugovor kojim se Selahi vezao za Rijeku do ljeta 2025., a nastavak prvenstva pokazao je koliko je ta odluka bila dobra za "bijele", ali i Selahija.

Uoči 30. kola i utakmice s Istrom u Puli, albanski nogometaš, nogometno odgojen u Belgiji, još jednom ponovio je priču kako je ostanak na Rujevici od početka bio njegov cilj.

Puni samopouzdanja

- Naravno da sam zadovoljan. Bio sam zadovoljan i tada. Zahvalan sam treneru, koji je puno učinio za mene. Pokazao je koliko mu je stalo da ostanem, ali to je prošlost i sada imamo važnije stvari o kojima treba razmišljati, istaknuo je Selahi i kratko se osvrnuo na jadranski derbi.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Pobijediti Hajduk, veliki i slavan klub, uvijek je velika stvar, ali učiniti to ispred svojih navijača na Rujevici, poseban je doživljaj. Bila je to najbolja atmosfera na stadionu otkad sam ovdje.

Istra je pretposljednja na tablici, ima svojih uspona i padova, ali s posljednjeg gostovanja u Puli, Rijeka se vratila samo s bodom (1-1). U međuvremenu, s Tramezzanijem, pulska ekipa postala je drugačija, opasnija ekipa, koja nema imperativa, osim dokazivanja.

- Bit će to teška utakmica, ali idemo po tri boda. Puno toga smo odradili, i moramo tako nastaviti do kraja prvenstva, koji nam se pomalo približava. Znamo da teren nije najbolji, ali nema izgovora. Ovo je važna utakmica, i idemo po pobjedu. Momčad Istre se diže, imaju svoju filozofiju, i voli igrati nogomet. Vole krenuti od zadnje linije, ali spremni smo. Treniramo i igramo dobro, imamo samopouzdanja, znamo što nam je činiti. Samo moramo biti koncentrirani.

Izuzmemo li Kup utakmicu s Rudešom, koju je odgledao s klupe, Selahi je u ostalim službenim nastupima uvijek bio član početne postave. Istodobno, svakim nastupom pokazuje uspon forme, ali i koliko je važan u igri "bijelih".

- Kod "Jakira" nisam igrao kao šestica. Bio sam više u poziciji, ali formacija u kojoj sada igramo, više mi se sviđa. U konačnici, sve je stvar momčadi. Kao pojedinac ne mogu sam ništa učiniti. Srećom, imam suigrače koji me podržavaju, i mislim da to radimo dobro, ističe Selahi, koji kada govori o formi igrača, voli istaknuti Tonija Fruka, kojeg smatra najboljim igračem HNL-a, boljim od Petkovića i Livaje. - Nisam promijenio mišljenje. Pokazao je to i prošli vikend, i doista mislim da je on trenutačno najbolji igrač lige.

Odmjeren u riječima, Selahi odiše smirenošću. Nema ni traga euforije.

Smiren i opušten

- Osvojio sam Kup Belgije dok sam igrao za Standard iz Liegea, ali tada nisam bio u prvih 11 kao sad. Osjećaj je dobar, ali bit će još bolji kada osvojimo trofej. Dotad nema razloga za euforiju. U momčadi imamo igrače koji imaju iskustva, ali idemo utakmicu po utakmicu. Moramo ostati na zemlji, i ne trebamo previše razmišljati o trofejima. U suprotnom, možemo samo izgubiti korak. Moramo ostati opušteni i smireni, ali duboko svjesni važnosti svake utakmice. Vjerujem da se toga drže i ostali u svlačionici. Dok ne podignemo trofej, moramo ostati koncentrirani, a kada taj dan dođe, onda možemo početi slaviti, piti, veseliti se.

Premda je Rijeka Selahijeva glavna preokupacija, razmišlja i reprezentativnom dresu Albanije, koji je, uzmemo li u obzir mlađe uzraste, već odijevao u deset navrata.

- Zaigrati za nacionalnu vrstu moj je cilj, i jedan od razloga zbog kojeg svaki put dajem sve od sebe na terenu, ali o tome će odlučiti izbornik. Zasad me nitko nije kontaktirao, i ako ne budem pozvan, navijat ću za svoju reprezentaciju na Euru. Albanija je u grupi s Italijom, Hrvatskom i Španjolskom. Grupa smrti, kako se kaže, i nadam se da će Albanija osigurati prolaz, a s njom i reprezentacija Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 19:05