DAMIR SKOMRLJ Cropix
RENESANSA NA RUJEVICI

‘On je najzaslužniji za ovo što se događa u Rijeci, radi sjajan posao, sada svi ponovno pričamo o toj Europi‘

Pomoćni trener prvoligaša s Rujevice i negdašnji nogometaš prezadovoljan renesansom pod Jakirovićem
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 11. ožujak 2023. 23:51

Pomoćni trener Rijeke, danas 40-godišnji Radomir Đalović, svojevremeno je i kao igrač Bijelih bio vrlo zahvalan sugovornik. Kada je Rijeci išlo loše, a takvih je trenutaka nerijetko bilo u njegovo igračko vrijeme, baš kao i onih dobrih i vrlo dobrih kakvi danas vladaju na Rujevici, crnogorski internacionalac je uvijek bio na dispoziciji za svoju momčad, koja se danas u odličnom raspoloženju marljivo priprema za idući, osmi po redu ovogodišnji ogled, a Rijeka je do sada, pomalo i neočekivano, najuspješnija momčad 2023. godine.

- Mislim da smo napravili jednu ozbiljnu seriju s ovom mladom i poletnom ekipom. Trener Sergej Jakirović je odlično posložio momčad, a iza nas su stvarno vrlo dobri rezultati. Odradili smo vrhunske pripreme, potajno smo se nadali i vjerovali da ćemo biti dobri i uspjeti se vratiti na stare staze. Najbolji pokazatelj je broj bodova koje smo osvojili. No ponavljam, naša je momčad mlada, bit će tu još oscilacija. Primaknuli smo se samom vrhu, probat ćemo tu i ostati i samo ovako nastaviti raditi i trenirati - kazao je Đalović u uvodu.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Baš odlično rade

Najavio je ukratko i nedjeljni dvoboj s Varaždinom, jednim od direktnih konkurenata na ljestvici.

- Varaždin igra odlično, rade dobar posao na terenu, baš kao i njihov sportski direktor Nikola Šafarić izvan njega. Mi imamo svoju računicu, moramo naprosto popraviti tu igru doma, ne samu igru, jer mi smo i protiv Belupa igrali dobro, stvarali šanse, no nismo postigli gol. No, moramo taj odnos popraviti, imamo puno više pobjeda vani nego doma. Probat ćemo odigrati pravu utakmicu i, vjerujem, uz podršku naših navijača, koji su nas i u Puli bodrili u velikom broju, a koji su prepoznali naš rad i rad trenera Jakirovića, stići do pobjede protiv Varaždina. No, neće to biti sigurno laka utakmica, mlada su i dobro izbalansirana ekipa koja igra dobar nogomet, još su se pojačali i s Drožđekom u nastavku sezone. Mi moramo, mi želimo nastaviti u ovakvom ritmu. Rijeka je u prošlim sezonama gotovo uvijek pobjeđivala kod kuće, mi to moramo vratiti da bi ostvarili naš cilj - dodao je Đalović.

Velike stvari

Cilj je danas izboriti jedno od mjesta koje vodi u pretkola europskih natjecanja, tu više nema tajni...

- Pa, danas to je cilj, sada svi pričamo o toj Europi, ali realno gledajući, treba ići iz utakmice u utakmicu, nemamo zašto srljati u ičemu. Igrači i trener su najzaslužniji što danas uopće pričamo o Europi. Sada se trebamo posvetiti još boljem i jačem radu kako bi iskoristili povoljan ždrijeb koji nam slijedi. Od narednih pet susreta mi četiri igramo doma, gostujemo samo kod Dinama, tu vidimo našu šansu da odigramo što bolje, počnemo pobjeđivati kući i još se više uključimo u borbu za europska natjecanja koja će biti neizvjesna do samog kraja. Nekoliko momčadi je u igri, ali kada pogledamo gdje smo bili prije dva mjeseca, a gdje smo danas, mislim da je trener napravio velike stvari i nema razloga da svi zajedno ne nastavimo tako - objasnio je Đalović.

Crnogorac je od početka sezone u stručnom stožeru i dobro je upoznao sve metode rada prvo trenera Tadića i Budicina, zatim Cosmija, a naposljetku i nekadašnjeg suigrača Sergeja Jakirovića.

- Lako je sada pričati o tome, nema niti bivših trenera da možda i oni kažu svoje. S mog gledišta izuzetno cijenim svakog trenera Rijeke s kojim sam surađivao, ali mislim da je Sergej najzaslužniji za ovo što danas Rijeka ima. Napravio je jednu kompaktnu momčad, momke koji su gladni pobjeda, borbeni i željni dokazivanja. Imamo ekipu koja trenira maksimalno, izvršavaju sve bespogovorno, slušaju njegove upute i prate viziju trenera i svih nas ostalih. Ne kažem da drugi igrači prije to nisu radili, ali trener Jakirović je sve to posložio po svom guštu i pokazao da je u svakoj odluci koju je do sada donio bio u pravu, uključujući i one o igračima koji više nisu dio momčadi. Slušaju li igrači i mene? Ma, naravno, ha, ha, mi smo svi tu zajedno, radimo zajedno i pokušavamo napraviti dobar posao i vratiti Rijeku gdje joj je realno i mjesto, a to je sam vrh hrvatskog nogometa. Trenutno smo najbolja momčad u 2023., kada se sjetim te prošle godine, osjećaš se prazno i razočarano u jednu ruku, gdje smo mogli biti, no prošlost vratiti ne možemo. Idemo zato zajedno raditi za što bolju sadašnjost i budućnost naše Rijeke.

Super od prvog dana

Pitali smo popularnog Đaleta i kako se on osjeća nakon nekoliko mjeseci radnog boravka i povratka na Kvarner.

- Ma, meni je tu super od prvog dana, odlično. S trenerom Jakirovićem se poznam još iz igračkih dana, zajedno smo nastupali za Rijeku. Mislim da imamo jako dobar odnos i super suradnju, sretan sam što sam tu. Zahvaljujem još jednom svima u klubu i predsjedniku što su mi pružili priliku, a nadam se da ćemo mi u susretima koji dolaze ispraviti sve greške iz prvog dijela sezone i da ćemo se na kraju svi zajedno radovati.

Grad?

- Nije se grad promijenio toliko, poznam dosta ljudi tu od ranije što je dobro, no za razliku od igračkih dana, danas smo po cijele dane na stadionu, slabo sam nešto po gradu, ha, ha... - istaknuo je Đalović.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Sram me je ovoga što se događa u Dinamu! Bit će posljedica, ali za te ljude ovo je očito samo igra". Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao sva događanja na Skupštini Dinama u podcastu ‘VAR soba‘. Sve ostalo o komešanjima u Dinamu, o tome što bi Dario Šimić mogao promijeniti u Maksimiru i koji mu je klub uzor, kao i najavu cijelog 25. kola SuperSport HNL pogledajte u novom izdanju podcasta posvećenog hrvatskom nogometu:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 00:19