ZELJKO PUHOVSKI Cropix
RIJEČ TRENERA

‘On je ozbiljan igrač, vrlo ozbiljan igrač! Ne smijem ga previše hvaliti da ga Dinamo ne vrati s posudbe‘

Razočaran sam, umjesto da smo nakon 20 minuta vodili 2:0, mi smo gubili 0:2 - rekao je trener Rijeke Dragan Tadić
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. kolovoz 2022. 23:35

U jedinom nedjeljnom dvoboju 4. kla HNL-a Lokomotiva je kao domaćin na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladala Rijeku sa 3-1 (2-1).

Lokomotiva je povela sa 2-0 golovima Silvija Goričana (14) i Enisa Cokaja (19), na 2-1 smanjio je Bernard Karrica (34), da bi konačni rezultat postavio Jakov Anton Vasilj (79).

Imao je trener Lokosa, Silvijo Čabraja, razloga za dobro raspoloženje, nakon utakmice je rekao:

- Odigrali smo zanimljivu utakmicu, s mnogo prilika i četiri pogotka. Rijeka je bolje ušla u utakmicu, no mi smo svoje prilike iskoristili i poveli 2:0, a mogli smo zabiti i treći gol. I umjesto da povedemo 3:0, nakon glupo napravljenog prekršaja primili smo pogodak i sve je opet bilo otvoreno, Rijeka se dignula i tražila izjednačenje. Na njihovu žalost, znali smo iskoristiti tu suparničku otvorenost i "ubili" smo ih protunapadima, tako smo zabili i treći pogodak, koji je odlučio pobjednika. Rijeka je bila dobra, baš je dobra, da su izjednačili, a imali su prilika, tko zna kako bi to završilo. Zadovoljan sam, iako to nije bilo savršeno, bilo je pogrešaka u našoj igri, smatram da smo kvalitetnije odigrali protiv Osijeka, čak i protiv Dinama.

Kako ste vidjeli igru Sandra Kulenovića?

- Ne bih ga smio previše hvaliti, da ga Dinamo ne vrati s posudbe! Kulenović je ozbiljan, vrlo ozbiljan igrač! Rastrčan, pun ga je teren, prošlu je sezonu odigrao dobro, u istom je ritmu nastavio i u ovom prvenstvu – govorio je Čabraja.

A evo i dojmova trenera Rijeke, Dragana Tadića:

- Razočaran sam, umjesto da smo nakon 20 minuta vodili 2:0, mi smo gubili 0:2!? Ljuti me način kako smo primili pogotke, pripremali smo se na te duge lopte na Kulenovića, koji ih je potom spuštao suigračima. Vježbali smo na treninzima sprječavanje takvih situacija, pokazivali smo i video-zapise, ali moji igrači nisu uspjeli riješiti te situacije. Vratili smo se u igru pogotkom Karrice, imali smo još nekoliko pravih šansi i igrom mogu biti zadovoljan, ali "šepala" je realizacija. Previše smo promašili, a primali smo golove poput pionira. A kad je tako, nismo ni mogli očekivati bodove. I neće biti dobro ne poboljšamo li neke potankosti u igri obrane, kao i realizaciju – rekao je Tadić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:04