Komnen Andrić puca uoči prvog gola Dinama

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
NAJAVA VELIKOG PROLJEĆA

Oršić je doživio privilegij, Bočkaj je pojačanje, a dobro je što nisu prodali ovog čovjeka u Francusku!

U nekim trenucima ovog derbija izgledalo je kao da igraju dva neravnopravna suparnika...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. siječanj 2022. 22:19

Dinamo je najavio sjajno plavo proljeće. U derbiju je potpuno nadigrao Rijeku i na samom startu nastavka HNL-a pokazao snagu, moć, ogromnu energiju. Kad sagledamo što su na početku drugog dijela sezone pokazali glavni konkurenti za naslov, onda je Dinamo poprilično bolji od svih i u takvom izdanju nameće se kao debeli favorit za još jedno podizanje šampionskog pehara.

Mogli bismo kazati da je to bio samo nastavak uvjerljivog kraja jeseni kad je počela serija pobjeda. Također, Modri su i na pripremnim ogledima bili dominantni, trener Kopić je uspio pronaći pobjedničke formule, posložio je figure na adekvatan način i momčad mu zaista djeluje kao “drobilica”.

Pogoci Dinama protiv Rijeke:

Drobila je Rijeku od starta do kraja, u nekim trenucima je izgledalo kao da igraju dva neravnopravna suparnika. Navijači su prepoznali takav energičan i žestok Dinama, često se s tribina čuo pljesak, probirljiva maksimirska publika nije mogla odoljeti jako dobroj predstavi Modrih.

Jedan igrač zaslužuje poseban osvrt. O Mislavu Oršiću je riječ. Mnogi su se pitali kako će reagirati nakon što mu se nije ostvarila želja odlaska u Premiership, kako će to psihološki podnijeti. Pa, ako je zaključiti po ovoj utakmici, Knez Mislav nema problema s psihom. Na ta pitanja odgovorio je jednostavno, bio je najbolji igrač utakmice!

Doživio je i skandiranje s tribina, što je rijetki privilegij Dinamovih nogometaša. Burnley se bez njega možda neće spasiti ispadanja iz Premiershipa, ali s ovakvim Oršićem Dinamo ima zaista velike šanse da opet osvoji naslov. Kako je dobro što je Orša ostao u plavom domu, jedna od najboljih odluka kluba posljednjih godina.

Također, valja spomenuti i Petra Bočkaja, koji je definitivno pokazao da će biti itekakvo pojačanje za Modre. Komnen Andrić je također nastavio svoje uskrsnuće od jeseni, nije zabio, ali je sudjelovao kod oba pogotka. Dobro da je zaustavljen i njegov transfer u Francusku, ovakav Andrić bit će vrijedan eksponat Kopićeve momčadi.

Rijeka je bila skromna, pogotovo u prvom poluvremenu, skroz bojažljiva, povučena, daleko od one Rijeke koja je Modrima ove sezone radila ogromne probleme. Dinamo je bez problema naplatio neke dugove. Istina, Tomićeva momčad bila je nešto bolja u nastavku, ali nije mogla ozbiljnije ugroziti Dinamovu mašineriju. Ako će htjeti i dalje ostati u trci za naslovom, morat će mnogo bolje. Ovo što su pokazali neće biti dovoljno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 19:42