Serse Cosmi

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
COSMI OTVORENO

‘Ostajem li u Rijeci? To znaju samo Bog i Damir Mišković! Planovi? Što me pitate, ako znate da odlazim...‘

‘Ja znam što sam rekao - rezultati će krenuti tek od 14. studenog. A mijenjati je trebalo u pauzi.‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. studeni 2022. 11:29

U medijima se otvoreno piše o tome kako je susret s Dinamom treneru Rijeke Serseu Cosmiju vjerojatno posljednja utakmica na klupi Bijelih i da će se klub okrenuti nekom novom, ovosezonskom već četvrtom rješenju za zimske pripreme i nastavak sezone.

- To ne znam, je li ovo moja posljednja utakmica, ali ono što znam je da su navijači s pravom ljuti. I ja sam razočaran i ljut, potpuno razumijem ljutnju naših navijača koja je opravdana. A jedine dvije osobe koje znaju odgovor na pitanje je li ovo moja posljednja utakmica u svojstvu trenera Rijeke jesu predsjednik Mišković i Bog - znakovito je dodao Cosmi.

Bude li i nakon susreta s Dinamom obnašao funkciju glavnog trenera, ostane li talijanski stručnjak i dalje čelni čovjek struke posrnulog riječkog prvoligaša, navijače bi svakako zanimalo kakvi su mu daljnji planovi oko momčadi, rostera prije svega.

- Vidjet ćemo, ako vi svi znate da ne ostajem na klupi onda to pitanje nema smisla. Ako vi znate odgovor, onda to pitanje stvarno nema smisla. Ja znam samo jedno, a to je da sam imao poštovanja prema svima od prvog dana kada sam došao. Prema medijima, vama novinarima, klubu, navijačima i igračima iako su mi se u usta stavljale riječi koje nisam rekao. Kakva god odluka bude, želim samo poštovanje. Jer tko daje poštovanje, zaslužuje ga i imati. Ja sam od prvoga dana kada sam došao rekao što mislim, rekao sam vam rok do kada očekujem rezultate i kada će krenuti moj rad, a to je od 14. studenog, odnosno nakon Dinama. Promjene su se trebale raditi u pauzi, to sam jasno najavio. Još jedna stvar, kada sam došao, 6. rujna, ova momčad je bila posljednja, s istim brojem bodova kao Gorica. S današnjim danom Rijeka ima osam bodova više od Gorice. Iza nas nije bilo nikog tada. To naravno ne znači da smo posao napravili vrhunski, neke smo stvari mogli bolje odraditi, neke smo utakmice mogli i dobiti - objasnio je Cosmi dodavši kako je svjestan da je ispadanje iz Kupa generiralo veliko nezadovoljstvo navijača i simpatizera kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:28